fbpx

Plăcintă cu pui și ciuperci în foitaj

  • Home
  • cu carne
  • Plăcintă cu pui È™i ciuperci în foitaj
Plăcintele sunt întotdeauna o alegere bună pentru prânz sau cină. Îi mai puneți alături o salată de frunze verzi și veți avea o masă pe cinste. Dacă o alegeți pentru seară, să știți că i se potrivește și un pahar cu vin, alb sau roșu, cum vă place. Nu mai lungim vorba și vă lăsăm rețeta video pentru plăcinta cu pui și ciuperci în foitaj, să vedeți cât de ușor am făcut-o.
Plăcintele sunt întotdeauna o alegere bună pentru prânz sau cină. Îi mai puneți alături o salată de frunze verzi și veți avea o masă pe cinste. Dacă o alegeți pentru seară, să știți că i se potrivește și un pahar cu vin, alb sau roșu, cum vă place. Nu mai lungim vorba și vă lăsăm rețeta video pentru plăcinta cu pui și ciuperci în foitaj, să vedeți cât de ușor am făcut-o.

Plăcintă cu pui și ciuperci în foitaj

4.5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 2 foi de aluat foitaj proaspăt (puff pastry)

  • 650 g pulpe de pui (sau piept, dacă îl preferaÈ›i)

  • 500 g ciuperci champignon

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 50 ml smântână de gătit + plus extra pentru uns deasupra

  • 150 g mix de brânzeturi rase (sau caÈ™caval, mozzarella, emmentaler)

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TătiÈ›i carnea de pui tăiată cubuleÈ›e în două linguri de ulei, aproximativ 15 minute, apoi o scoateÈ›i într-un castronel. ÃŽn aceeaÈ™i cratiță adăugaÈ›i ceapa verde È™i apoi ciupercile tăiate È™i le gătiÈ›i pentru 15 minute.
  • AdăugaÈ›i smântâna de gătit, sare, piper È™i cimbru după gust, apoi mixul de brânzeturi È™i pătrunjelul verde. TapetaÈ›i tava de copt cu hârtie È™i aÈ™ezaÈ›i prima foaie de aluat. Noi folosim aluatul foitaj proaspăt, puff-pastry.
  • PuneÈ›i deasupra umplutura de pui È™i ciuperci È™i ungeÈ›i marginile aluatului cu smântână lichidă. AcoperiÈ›i cu a doua foaie de aluat, lipiÈ›i bine marginile. Cu ajutorul unui cuÈ›it crestaÈ›i uÈ™or aluatul, ungeÈ›i cu smântână È™i daÈ›i la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute.

Rețetă video

Tags: