Plăcintă cu pui și ciuperci în foitaj
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
1
hourIngrediente
2 foi de aluat foitaj proaspăt (puff pastry)
650 g pulpe de pui (sau piept, dacă îl preferați)
500 g ciuperci champignon
1 legătură de ceapă verde
50 ml smântână de gătit + plus extra pentru uns deasupra
150 g mix de brânzeturi rase (sau cașcaval, mozzarella, emmentaler)
1 legătură de pătrunjel verde
Ulei de floarea-soarelui
Cimbru
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tătiți carnea de pui tăiată cubulețe în două linguri de ulei, aproximativ 15 minute, apoi o scoateți într-un castronel. În aceeași cratiță adăugați ceapa verde și apoi ciupercile tăiate și le gătiți pentru 15 minute.
- Adăugați smântâna de gătit, sare, piper și cimbru după gust, apoi mixul de brânzeturi și pătrunjelul verde. Tapetați tava de copt cu hârtie și așezați prima foaie de aluat. Noi folosim aluatul foitaj proaspăt, puff-pastry.
- Puneți deasupra umplutura de pui și ciuperci și ungeți marginile aluatului cu smântână lichidă. Acoperiți cu a doua foaie de aluat, lipiți bine marginile. Cu ajutorul unui cuțit crestați ușor aluatul, ungeți cu smântână și dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-40 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete