Mâncarea chinezească, prin diversitatea ei, ne poartă de fiecare dată într-o călătorie exotică cu arome și culori de neuitat. Și este atât de ușor de pregătit, încât nu puteam păstra doar pentru noi rețeta de mai jos: porc cu orez în stil chinezesc. Și e gata în doar 30 de minute!
Porc cu orez în stil chinezesc
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
500 g pulpă de porc, feliată subțire și tăiată în fâșii
2 g orez alb, prefiert (am folosit 2 plicuri x 125 g)
40 g amidon
2 caței de usturoi, pisați
3 linguri de zahăr brun
3 linguri de sos de soia
1 lingură + 1 linguriță ulei de porumb/ulei de floarea-soarelui
1 ardei gras roșu, tăiat în fâșii
3 fire de ceapă verde, tocate
30 g unt
Sare
Piper negru
Semințe de susan
Cum să faceți
- Puneți pliculețele cu orez la fiert într-un vas cu apă fiartă în care ați pus și ceva sare. Respectați timpul de fierbere indicat pe cutia de orez.
- Puneți fâșiile de carne într-un castron și presărați deasupra amidonul. Amestecați foarte bine.
- Într-un castronel, puneți usturoiul, zahărul brun, sosul de soia și piperul. Omogenizați.
- Într-o tigaie, la foc mediu-mare, încălziți o linguriță de ulei. Gătiți ardeiul gras până se înmoaie, aproximativ 2 minute. Îl scoateți apoi într-un castronel..
- Puneți în tigaie uleiul rămas, la foc mare, și când s-a încins foarte bine, adăugați carnea de porc. Gătiți aproximativ 5-10 minute. Reduceți căldura, puneți ardeiul și adăugați jumătate din sosul pregătit. Amestecați și adăugați și restul de sos, până ajungeți la gustul dorit.
- Decorați cu ceapă verde tăiată fin și semințe de susan. Se mănâncă împreună cu orezul fiert în care adăugați și un cubuleț de unt.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete