fbpx

Porc cu orez în stil chinezesc

porc cu orez în stil chinezesc

Mâncarea chinezească, prin diversitatea ei, ne poartă de fiecare dată într-o călătorie exotică cu arome și culori de neuitat. Și este atât de ușor de pregătit, încât nu puteam păstra doar pentru noi rețeta de mai jos: porc cu orez în stil chinezesc. Și e gata în doar 30 de minute!

porc cu orez în stil chinezesc

Porc cu orez în stil chinezesc

5 din 2 votes
Fel: cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g pulpă de porc, feliată subțire și tăiată în fâșii

  • 2 g orez alb, prefiert (am folosit 2 plicuri x 125 g)

  • 40 g amidon

  • 2 caței de usturoi, pisați

  • 3 linguri de zahăr brun

  • 3 linguri de sos de soia

  • 1 lingură + 1 linguriță ulei de porumb/ulei de floarea-soarelui

  • 1 ardei gras roșu, tăiat în fâșii

  • 3 fire de ceapă verde, tocate

  • 30 g unt

  • Sare

  • Piper negru

  • Semințe de susan

Cum să faceți

  • Puneți pliculețele cu orez la fiert într-un vas cu apă fiartă în care ați pus și ceva sare. Respectați timpul de fierbere indicat pe cutia de orez.
  • Puneți fâșiile de carne într-un castron și presărați deasupra amidonul. Amestecați foarte bine.
  • Într-un castronel, puneți usturoiul, zahărul brun, sosul de soia și piperul. Omogenizați.
  • Într-o tigaie, la foc mediu-mare, încălziți o linguriță de ulei. Gătiți ardeiul gras până se înmoaie, aproximativ 2 minute. Îl scoateți apoi într-un castronel..
  • Puneți în tigaie uleiul rămas, la foc mare, și când s-a încins foarte bine, adăugați carnea de porc. Gătiți aproximativ 5-10 minute. Reduceți căldura, puneți ardeiul și adăugați jumătate din sosul pregătit. Amestecați și adăugați și restul de sos, până ajungeți la gustul dorit.
  • Decorați cu ceapă verde tăiată fin și semințe de susan. Se mănâncă împreună cu orezul fiert în care adăugați și un cubuleț de unt.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal