fbpx

Porc cu orez în stil chinezesc

porc cu orez în stil chinezesc

Mâncarea chinezească, prin diversitatea ei, ne poartă de fiecare dată într-o călătorie exotică cu arome și culori de neuitat. Și este atât de ușor de pregătit, încât nu puteam păstra doar pentru noi rețeta de mai jos: porc cu orez în stil chinezesc. Și e gata în doar 30 de minute!

porc cu orez în stil chinezesc

Porc cu orez în stil chinezesc

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g pulpă de porc, feliată subÈ›ire È™i tăiată în fâșii

  • 2 g orez alb, prefiert (am folosit 2 plicuri x 125 g)

  • 40 g amidon

  • 2 caÈ›ei de usturoi, pisaÈ›i

  • 3 linguri de zahăr brun

  • 3 linguri de sos de soia

  • 1 lingură + 1 linguriță ulei de porumb/ulei de floarea-soarelui

  • 1 ardei gras roÈ™u, tăiat în fâșii

  • 3 fire de ceapă verde, tocate

  • 30 g unt

  • Sare

  • Piper negru

  • SeminÈ›e de susan

Cum să faceți

  • PuneÈ›i pliculeÈ›ele cu orez la fiert într-un vas cu apă fiartă în care aÈ›i pus È™i ceva sare. RespectaÈ›i timpul de fierbere indicat pe cutia de orez.
  • PuneÈ›i fâșiile de carne într-un castron È™i presăraÈ›i deasupra amidonul. AmestecaÈ›i foarte bine.
  • ÃŽntr-un castronel, puneÈ›i usturoiul, zahărul brun, sosul de soia È™i piperul. OmogenizaÈ›i.
  • ÃŽntr-o tigaie, la foc mediu-mare, încălziÈ›i o linguriță de ulei. GătiÈ›i ardeiul gras până se înmoaie, aproximativ 2 minute. ÃŽl scoateÈ›i apoi într-un castronel..
  • PuneÈ›i în tigaie uleiul rămas, la foc mare, È™i când s-a încins foarte bine, adăugaÈ›i carnea de porc. GătiÈ›i aproximativ 5-10 minute. ReduceÈ›i căldura, puneÈ›i ardeiul È™i adăugaÈ›i jumătate din sosul pregătit. AmestecaÈ›i È™i adăugaÈ›i È™i restul de sos, până ajungeÈ›i la gustul dorit.
  • DecoraÈ›i cu ceapă verde tăiată fin È™i seminÈ›e de susan. Se mănâncă împreună cu orezul fiert în care adăugaÈ›i È™i un cubuleÈ› de unt.

Rețetă video

Tags: