fbpx

Portofele cu mere

portofele cu mere

Când îți dorești ceva dulce și fără să bucătărești prea mult, aluatul foitaj ne scoate de multe ori din încurcătură. De cele mai multe ori, îl cumpărăm de la frigiderele cu produse congelate, dar sunt marketuri în care îl găsești și proaspăt. Așa că n-a mai fost nevoie să așteptă să se deghețe și l-am folosit pentru aceste delicioase portofele cu mere.

portofele cu mere

Portofele cu mere

5 din 1 vote
Fel: desert, gustări / aperitiveDificultate ușor
Porții

4


porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 4 mere

  • 1 aluat foitaj

  • 55 g zahăr brun + extra pentru topping

  • 1 linguri de apă

  • Un praf de scorțișoară

  • 1 ou


  • Înghețată de vanilie (opțional)

Cum să faceți

  • Curăță merele de coajă și cotoare, taie-le cubulețe. Pune-le pe foc cu o lingură cu apă, zahărul, scorțișoara și lasă aproximativ 10 minute, până fructele s-au înmuiat ușor.
  • Taie foaia de aluat în 9 pătrate. Unge marginile fiecărui pătrat din aluat cu ou bătut și pune în fiecare câte 1-2 lingurițe din compoziția de mere. Lipește marginile aluatului în formă de triunghi și ”sigilează-le” cu dosul unei furculițe.
  • Pune triunghiurile pe tava tapetată cu hârtie, crestează-le deasupra cu ajutorul unui cuțit subțire, unge-le cu ou, presară puțin zahăr brun și coace-le la 180 de grade, 35-40 de minute sau până aluatul capătă o culoare arămie.
  • Servește portofelele cu mere calde simple sau alături de înghețată de vanilie.

Rețetă video

Tags: