fbpx

Prăjitura cartof

Prăjitură cartof

„Kartoshka” este un desert foarte popular în Rusia. Noi îi spunem prăjitura cartof, care nu este altceva decât un amestec de biscuiți sau resturi de pandișpan ori chiar pesmet, nuci, cacao, unt, lapte și aromele preferate. Și cum nu credem că există persoană care să nu fi mâncat în copilărie acest desert, vă lăsăm rețeta mai jos, s-o pregătiți celor dragi. Surprizele dulci sunt cele mai frumoase!

Ravioli cu sos alb

Prăjitura cartof

4.3 from 3 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Servings

16

bucăți
Timp preparare

30

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 400 g biscuiți simpli

  • 200 g nucă

  • 50 g stafide

  • 100 ml apă fierbinte

  • 200 ml lapte

  • 150 g unt

  • 150 g zahăr

  • 30 ml rom (sau lichior, dacă aveți)

  • 2 lingurițe de esență de rom (sau de vanilie)

  • 50 g cacao + extra pentru tăvălit

Cum să faceți

  • Măcinați biscuiții în robot, la fel și nuca. Stafidele le înmuiați în apa fierbinte în care adăugați romul (sau lichiorul) ori esența, dacă o preferați.
  • Fierbeți laptele cu zahărul, untul și cacaua, cât să se transforme într-un sirop omogen. Luați de pe foc și adăugați aroma.
  • Turnați siropul, treptat, peste amestecul de biscuiți și nucă și omogenizați. Apoi încorporați și stafidele bine scurse.
  • Modelați compoziția sub formă de ”cartofi” și îi tăvăliți la final prin cacao cernută.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă amestecul final e greu de modelat, puneți castronul la rece pentru 10-15 minute.
Tags: