fbpx

Prăjitură cu căpșuni

prăjitură cu căpșuni

Nu puțini suntem cei care ne punem ”în mișcare” la orele dimineții la gândul unei cafele aromate. E un ritual de la care aproape că nu ne abatem. Așa că vă propunem să-i alăturați și cea mai ușoară, aromată și simplă prăjitură cu căpșuni. Dimineți delicioase să aveți!

prăjitură cu căpșuni

Prăjitură cu căpșuni

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 500 g capșuni

  • 200 g făină

  • 1 plic de praf de copt

  • 4 ouă

  • 200 g zahăr

  • 50 g unt, la temperatura camerei

  • 150 ml lapte

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 50 g fulgi de migdale (opțional)

  • Zahăr pudră

  • Sare

Cum să faceți

  • Curățați fructele de codițe și le tăiați în jumătăți sau sferturi, depinde cât sunt de mari.
  • Amestecați restul ingredientelor într-un bol.
  • Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am folosit o formă de copt cu latura de 20 cm.
  • Puneți fructele deasupra și presărați și fulgii de migdale.
  • Coaceți la 180 de grade, aproximativ 20-25 de minute.
  • Tăiați prăjitura cu căpșuni imediat ce ați scos-o din cuptor și, după ce s-a răcit, presărați zahar pudră. Simplu sau cu aromă de vanilie, cum vă place.

Rețetă video

Tags: