
Nu puțini suntem cei care ne punem ”în mișcare” la orele dimineții la gândul unei cafele aromate. E un ritual de la care aproape că nu ne abatem. Așa că vă propunem să-i alăturați și cea mai ușoară, aromată și simplă prăjitură cu căpșuni. Dimineți delicioase să aveți!

Prăjitură cu căpșuni
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
500 g 500 capșuni
200 g 200 făină
1 plic 1 de praf de copt
4 4 ouă
200 g 200 zahăr
50 g 50 unt, la temperatura camerei
150 ml 150 lapte
1 plic 1 de zahăr vanilat
50 g 50 fulgi de migdale (opțional)
Zahăr pudră
Sare
Cum să faceți
- Curățați fructele de codițe și le tăiați în jumătăți sau sferturi, depinde cât sunt de mari.
- Amestecați restul ingredientelor într-un bol.
- Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am folosit o formă de copt cu latura de 20 cm.
- Puneți fructele deasupra și presărați și fulgii de migdale.
- Coaceți la 180 de grade, aproximativ 20-25 de minute.
- Tăiați prăjitura cu căpșuni imediat ce ați scos-o din cuptor și, după ce s-a răcit, presărați zahar pudră. Simplu sau cu aromă de vanilie, cum vă place.
Rețetă video
Tags: căpșuni
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete