Cu blat fraged, de ți se topește în gură, prăjitura cu cremă de iaurt este un desert foarte simplu de pregătit celor dragi sau când îți aștepți prietenele la o cafea.
Prăjitura cu cremă de iaurt
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
1
hourIngrediente
- Pentru aluat
4 galbenușuri
200 g unt moale, la temperatura camerei + extra
100 g zahăr tos
1 linguriță de esență de esență de vanilie
300 g făină
5 g praf de copt (o jumătate de pachet)
Un praf de sare
- Pentru crema de iaurt
900 g iaurt (5% grăsime)
4 albușuri
150 g zahăr tos
5 linguri de făină
2 lingurițe de esență de vanilie
Zahăr pudră (opțional)
Cum să faceți
- Pentru aluat, amestecă toate ingredientele. Împarte-l apoi în două. O bucată înfoliaz-o și dă-o la congelator, iar pe cealaltă întinde-o într-o tavă de maximum 27-30 cm lungime. Înainte a așeza aluatul în tavă, unge-o cu unt și tapetează baza cu o hârtie de copt.
- Pentru crema de iaurt, bate spumă albușurile într-un castron. Separat, amestecă iaurtul bine scurs de zer cu zahărul tos, făina și esența de vanilie. În final, încorporează spuma de albușuri cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus.
- Toarnă crema de iaurt peste blatul din tavă, nivelează și rade deasupra aluatul de la congelator.
- Dă tava în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade și coace aproximativ 30 de minute, până aluatul răzuit devine auriu.
- Taie în pătrate potrivite doar după ce prăjitura cu cremă de iaurt s-a răcit și pudrează-le cu zahăr, opțional.
Tags: iaurt
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete