fbpx

Prăjitura cu cremă de iaurt

prajitură cu cremă de iaurt

Cu blat fraged, de ți se topește în gură, prăjitura cu cremă de iaurt este un desert foarte simplu de pregătit celor dragi sau când îți aștepți prietenele la o cafea.

prajitură cu cremă de iaurt

Prăjitura cu cremă de iaurt

3.9 from 10 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 4 galbenușuri

  • 200 g unt moale, la temperatura camerei + extra

  • 100 g zahăr tos

  • 1 linguriță de esență de esență de vanilie

  • 300 g făină

  • 5 g praf de copt (o jumătate de pachet)

  • Un praf de sare

  • Pentru crema de iaurt
  • 900 g iaurt (5% grăsime)

  • 4 albușuri

  • 150 g zahăr tos

  • 5 linguri de făină

  • 2 lingurițe de esență de vanilie

  • Zahăr pudră (opțional)

Cum să faceți

  • Pentru aluat, amestecă toate ingredientele. Împarte-l apoi în două. O bucată înfoliaz-o și dă-o la congelator, iar pe cealaltă întinde-o într-o tavă de maximum 27-30 cm lungime. Înainte a așeza aluatul în tavă, unge-o cu unt și tapetează baza cu o hârtie de copt.
  • Pentru crema de iaurt, bate spumă albușurile într-un castron. Separat, amestecă iaurtul bine scurs de zer cu zahărul tos, făina și esența de vanilie. În final, încorporează spuma de albușuri cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus.
  • Toarnă crema de iaurt peste blatul din tavă, nivelează și rade deasupra aluatul de la congelator.
  • Dă tava în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade și coace aproximativ 30 de minute, până aluatul răzuit devine auriu.
  • Taie în pătrate potrivite doar după ce prăjitura cu cremă de iaurt s-a răcit și pudrează-le cu zahăr, opțional.
Tags: