fbpx

Prăjitura cu gem și aluat răzuit

prajitură cu gem și aluat răzuit

Descoperă prăjitura cu gem și aluat răzuit și pregătește-le celor dragi o surpriză dulce, ușor de făcut și aromată.

prajitură cu gem și aluat răzuit

Prăjitura cu gem și aluat răzuit

5 din 1 vote
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediente

  • 1 ou

  • 1 galbenuș

  • 200 g unt moale

  • 100 g zahăr tos

  • 500 g făină

  • 1 pliculeț de praf de copt

  • 1 lingură de esență de vanilie

  • Sare

  • Pentru umplutură
  • Gemul preferat

  • Nucă măcinată (opțional)

Cum să faceți

  • Într-un castron încăpător pune untul moale (la temperatura camerei), zahărul tos, vanilia și un praf de sare. Amestecă cu o lingură sau cu un mixer cu palete.
  • După ce granulele de zahăr s-au topit, adaugă oul și gălbenușul și amestecă bine.
  • Cerne făina cu praful de copt și încorporează-le în crema de mai sus. Amestecă cu o lingură până când aluatul a căpătat consistență.
  • Un sfert din aluat înfoliază-l și dă-l la congelator pentru 15-20 de minute.
  • Între timp, întinde aluatul rămas direct pe foaia de copt pe dimensiunea tăvii, nu mai mare de 30×20 cm. Transferă-l în tavă, pune deasupra gemul preferat (prune, caise, zmeură, căpșuni, mure), puțină nucă măcinată, dacă îți e pe plac.
  • Scoate aluatul rămas din congelator și rade-l într-un strat uniform deasupra compoziție din tavă.
  • Dă la cuptorul încins în prealabil și coace 30 de minute la 180 de grade sau până când aluatul a căpătat o culoare aurie.
  • Taie prăjitura după ce s-a răcorit.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal