Descoperă prăjitura cu gem și aluat răzuit și pregătește-le celor dragi o surpriză dulce, ușor de făcut și aromată.
Prăjitura cu gem și aluat răzuit
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
30
minutesTotal time
1
hourIngrediente
1 ou
1 galbenuș
200 g unt moale
100 g zahăr tos
500 g făină
1 pliculeț de praf de copt
1 lingură de esență de vanilie
Sare
- Pentru umplutură
Gemul preferat
Nucă măcinată (opțional)
Cum să faceți
- Într-un castron încăpător pune untul moale (la temperatura camerei), zahărul tos, vanilia și un praf de sare. Amestecă cu o lingură sau cu un mixer cu palete.
- După ce granulele de zahăr s-au topit, adaugă oul și gălbenușul și amestecă bine.
- Cerne făina cu praful de copt și încorporează-le în crema de mai sus. Amestecă cu o lingură până când aluatul a căpătat consistență.
- Un sfert din aluat înfoliază-l și dă-l la congelator pentru 15-20 de minute.
- Între timp, întinde aluatul rămas direct pe foaia de copt pe dimensiunea tăvii, nu mai mare de 30×20 cm. Transferă-l în tavă, pune deasupra gemul preferat (prune, caise, zmeură, căpșuni, mure), puțină nucă măcinată, dacă îți e pe plac.
- Scoate aluatul rămas din congelator și rade-l într-un strat uniform deasupra compoziție din tavă.
- Dă la cuptorul încins în prealabil și coace 30 de minute la 180 de grade sau până când aluatul a căpătat o culoare aurie.
- Taie prăjitura după ce s-a răcorit.
Tags: gem
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete