Prăjitura cu iaurt și mac este o idee delicioasă pentru acele momente când îți dorești un desert ușor și rapid de pregătit.
Prăjitura cu iaurt și mac
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
1 pahar de iaurt mic (140–150 g)
3 pahare de făină
1 1/2 pahare de zahăr
1/2 pahar de ulei de floarea-soarelui
4 ouă
Coajă rasă de lămâie/portocală (esență de lămâie/portocală)
2 linguri de semințe de mac
1 pliculet de praf de copt
Sare
Cum să faceți
- Pentru această rețetă, folosește paharul de iaurt ca unitate de măsură pentru câteva dintre ingredientele necesare.
- Într-un castron încăpător, bate ouăle cu un praf sare. Adaugă, pe rând, zahărul, făina cernută împreună cu praful de copt, iaurtul, aroma preferată și semințele de mac.
- Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt ori într-un vas de sticlă. Coace 25-30 de minute la 180 de grade sau până când scobitoarea-test iese curată din compoziție.
- În funcție de preferințe, poți înlocui macul cu stafide înmuiate în esență de rom sau vanilie, fructe uscate tocate.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete