O prăjitură de casă este un răsfăț pe care fiecare dintre noi îl merităm. Și când nici nu avem prea mult de muncit la ea, ar fi și păcat să nu ne facem câte o bucurie ori de câte ori putem. Așa că vă lăsăm mai jos ingredientele celei mai simple și gustoase prăjituri cu iaurt și mere, s-o încercați când aveți 10-15 minute libere, pentru că nu aveți nevoie de mai mult timp pentru a o da la cuptor.
Prăjitură cu iaurt și mere
8
porții10
minutes45
minutes55
minutesIngrediente
330 g făină
60 g migdale măcinate (sau făină de migdale)
300 g zahăr tos
3 mere mici
4 ouă mari, la temperatura camerei (sau 5 medii)
240 ml ulei de floarea-soarelui
360 ml iaurt tip grecesc, la temperatura camerei
10 g praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
2 plicuri de zahăr vanilinat
Esență de migdale (opțional)
Sare
- Pentru crustă
50 g fulgi de migdale
2 lingurițe de zahăr tos
Zahăr pudră
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Ungeți cu ulei o tavă cu dimensiunile de 30 X 24 cm și tapetați baza cu hârtie de copt.
- Într-un castron mare, amestecați făina, migdalele măcinate, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.
- Într-un alt vas, amestecați ouăle, zahărul, uleiul, iaurtul, vanilia și esența de migdale.
- Adăugați ingredientele umede în castronul cu ingrediente uscate și amestecați.
- Curățați merele de coji și sâmburi, apoi le tăiați în cubulețe și le încorporați în compoziție.
- Turnați totul în tava pregătită, presărați zahărul și fulgii de migdale.
- Coaceți aproximativ 45 – 55 de minute sau până când o scobitoarea introdusă în centrul prăjiturii iese curată.
- Scoateți din cuptor și lăsați prajitura cu iaurt și mere să se răcească pe un grătar. Apoi o pudrați cu zahăr.
Sfaturi
- Puteți servi acest desert simplu cu frișcă, înghețată de vanilie sau cu iaurt ușor îndulcit cu miere.