fbpx

Prăjitură cu pepene galben și rozmarin

  • Home
  • desert
  • Prăjitură cu pepene galben și rozmarin
Prăjitură cu pepene galben și rozmarin

Cu blat pufos, nu foarte uscat, prăjitura cu pepene galben și rozmarin a fost o surpriză foarte plăcută. Se face extrem de ușor, ingredientele le-ați putea avea deja, iar dacă nu aveți pepene, înlocuiți-l cu piersici, nectarine ori caise. Prăjitura va fi la fel de bună!

Prăjitură cu pepene galben și rozmarin

Prăjitură cu pepene galben și rozmarin

5 din 1 vote
Fel: desertDificultate ușor
Porții

6


porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 220 g făină 000

  • 1 ou mediu

  • 140 g zahăr tos

  • 140 ml lapte, 3,5 grăsime

  • 80 g unt topit

  • 14 g praf de copt

  • 200 g pepene galben (sau piersici ori caise)

  • 1 linguriță de ace de rozmarin proaspăt

  • 1 linguriță de vanilie

  • Zahăr pudră (opțional)


  • Sare

Cum să faceți

  • Frecați oul cu zahărul până se dizolvă granulele și compoziția își triplează, practic, volumul. Dacă folosiți mixerul cu palete, nu vă va lua mai mult de 5-6 minute.
  • Cerneți făina cu praful de copt și un praf de sare.
  • Tăiați cubulețe pepenele. Noi am folosit tipul cantaloupe, are miezul portocaliu la culoare și e mai puțin zemos. Dar puteți folosi, în locul pepenelui, piersici ori caise, care se potrivesc tare bine cu rozmarinul.
  • Turnați, treptat, untul răcorit și laptele în crema de ou și zahăr.
  • Adăugați vanilia și acele de rozmarin tocate foarte mărunt.
  • La final, încorporați amestecul de făină, dar fără să exagerați cu amestecatul.
  • Turnați compoziția într-o tavă, cu dimensiunile 25 x 20 cm, tapetată cu hârtie de copt.
  • Puneți deasupra cubulețele de pepene, exact ca la pandișpan, și dați la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
  • Tăiați prăjitură cu pepene galben și rozmarin doar după ce s-a răcit. Opțional, pudrați-o cu zahăr.