fbpx

Prăjitura semilună

Prajitură semilună

Prajitura semilună este desertul pe care cei mai mulți dintre noi îl știm din copilărie, de la mame sau bunici. Este foarte pufoasă, ușor de făcut, iar crusta din amestecul de nuci este o nebunie!

Prajitură semilună

Prăjitura semilună

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 4 ouă

  • 200 g unt, la temperatura camerei

  • 200 g zahăr pudră

  • 200 g făină

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • 1 plic de praf de copt

  • Sare

  • Pentru topping
  • 150 g mix de nuci (alune de pădure, nucă, caju)

Cum să faceți

  • Bateți untul cu zahărul până când își dublează volumul și capătă consistență cremoasă. Adăugați gălbenușurile pe rând, praful de copt și sarea și amestecați bine. Puneți și făina.
  • Bateți spumă albușurile și le încorporați în compoziție.
  • Turnați aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină sau hârtie de copt, nivelați și presărați mixul de nuci deasupra.
  • Coaceți la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
  • Scoateți tava și lăsați să se răcească prăjitura, apoi o decupați sub formă de semilună cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Rețetă video

Tags: