
Prajitura semilună este desertul pe care cei mai mulți dintre noi îl știm din copilărie, de la mame sau bunici. Este foarte pufoasă, ușor de făcut, iar crusta din amestecul de nuci este o nebunie!

Prăjitura semilună
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
4 ouă
200 g unt, la temperatura camerei
200 g zahăr pudră
200 g făină
1 plic de zahăr vanilinat
1 plic de praf de copt
Sare
- Pentru topping
150 g mix de nuci (alune de pădure, nucă, caju)
Cum să faceți
- Bateți untul cu zahărul până când își dublează volumul și capătă consistență cremoasă. Adăugați gălbenușurile pe rând, praful de copt și sarea și amestecați bine. Puneți și făina.
- Bateți spumă albușurile și le încorporați în compoziție.
- Turnați aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină sau hârtie de copt, nivelați și presărați mixul de nuci deasupra.
- Coaceți la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
- Scoateți tava și lăsați să se răcească prăjitura, apoi o decupați sub formă de semilună cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete