fbpx

Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos

  • Home
  • desert
  • Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos
prăjitură tăvălită cu nucă de cocos

Căpșuni, ciocolată și blat pufos? O combinație de milioane, pe care unii o numesc Lamingtons, dar cei mai mulți o știu sub numele de prăjitura tăvălită cu nucă de cocos.

prăjitură tăvălită cu nucă de cocos

Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos

5.0 from 1 vote
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 195 g făină

  • 1 lingurițe de praf de copt

  • 1/4 linguriță de sare

  • 115 g unt moale

  • 200 g zahăr tos

  • 2 ouă mari (sau 3 mici), la temperatura camerei

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 120 ml lapte, la temperatura camerei

  • 175 g nucă de cocos răzuită

  • Gem de căpșuni

  • Pentru sosul de ciocolată
  • 300 g zahăr pudră

  • 35 g cacao

  • 45 g unt

  • 120 ml lapte, la temperatura camerei

Cum să faceți

  • Încălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20-22 cm.
  • Cerne împreună făina cu praful de copt și sarea.
  • Într-un alt vas, pune untul moale, la temperatura camerei, și mixează-l 1-2 minute, cât să obții o cremă aerată. Adaugă vanilia și ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.
  • Treptat, alternând ingredientele, încorporează laptele și amestecul de făină. Toarnă compoziția pentru prăjitura tăvălită cu nucă de cocos în tavă, nivelează ușor și dă-o la cuptor. Coace 20-25 de minute, dar încearcă blatul după 17-18 minute, cu o scobitoare. Dacă iese curată, scoate tava din cuptor.
  • Pune blatul pe un grătar și taie-l în 16 pătrate după 10 minute, când s-a mai răcorit.
  • Taie fiecare pătrat în jumătăți și unește-le apoi cu o linguriță de gem de căpșuni sau orice alt gem preferi.
  • Între timp, pune toate ingredientele pentru sos într-un vas, la baie de aburi. În 10-12 minute, ai obținut un sos perfect de ciocolată. Dă-l deoparte.
  • Pune fulgii de cocos într-un castron. Scufundă fiecare ”sandviș” (adică cele două pătrate de blat unite cu gem) în sosul de ciocolată și tăvălește-l apoi prin fulgii de cocos.
Tags: