Căpșuni, ciocolată și blat pufos? O combinație de milioane, pe care unii o numesc Lamingtons, dar cei mai mulți o știu sub numele de prăjitura tăvălită cu nucă de cocos.
Prăjitura tăvălită cu nucă de cocos
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
195 g făină
1 lingurițe de praf de copt
1/4 linguriță de sare
115 g unt moale
200 g zahăr tos
2 ouă mari (sau 3 mici), la temperatura camerei
1 linguriță de esență de vanilie
120 ml lapte, la temperatura camerei
175 g nucă de cocos răzuită
Gem de căpșuni
- Pentru sosul de ciocolată
300 g zahăr pudră
35 g cacao
45 g unt
120 ml lapte, la temperatura camerei
Cum să faceți
- Încălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20-22 cm.
- Cerne împreună făina cu praful de copt și sarea.
- Într-un alt vas, pune untul moale, la temperatura camerei, și mixează-l 1-2 minute, cât să obții o cremă aerată. Adaugă vanilia și ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.
- Treptat, alternând ingredientele, încorporează laptele și amestecul de făină. Toarnă compoziția pentru prăjitura tăvălită cu nucă de cocos în tavă, nivelează ușor și dă-o la cuptor. Coace 20-25 de minute, dar încearcă blatul după 17-18 minute, cu o scobitoare. Dacă iese curată, scoate tava din cuptor.
- Pune blatul pe un grătar și taie-l în 16 pătrate după 10 minute, când s-a mai răcorit.
- Taie fiecare pătrat în jumătăți și unește-le apoi cu o linguriță de gem de căpșuni sau orice alt gem preferi.
- Între timp, pune toate ingredientele pentru sos într-un vas, la baie de aburi. În 10-12 minute, ai obținut un sos perfect de ciocolată. Dă-l deoparte.
- Pune fulgii de cocos într-un castron. Scufundă fiecare ”sandviș” (adică cele două pătrate de blat unite cu gem) în sosul de ciocolată și tăvălește-l apoi prin fulgii de cocos.
Tags: nucă de cocos
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete