fbpx

Pui cu lămâie și fasole verde

pui cu lămâie și fasole verde

Știți acele rețete magice? În care nu munciți mai deloc la pregătirea lor, dar gustul final e unul de poveste? Așa și rețeta noastră de pui cu lămâie și fasole verde. O dați la cuptor în 10 minute, iar cât preparatul e în cuptor, aveți timp să vă ocupați de alte treburi. Sau, mai bine, vă relaxați pe canapea și savurați un pahar de vin!

pui cu lămâie și fasole verde

Pui cu lămâie și fasole verde

5 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 4 bucăți 4 de piept de pui

  • 400 g 400 fasole verde (congelată)

  • 2 2 lamâi

  • 4 4 caței de usturoi tocat

  • 6 linguri 6 de ulei de măsline

  • 1 linguriță 1 sare

  • 1/2 linguriță 1/2 de piper negru

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 230 de grade, feliați o lămâie, o stoarceți de zeamă pe cea de-a doua, tăiați mărunt usturoiul.
  • Stropiți cu o lingură de ulei o tavă potrivită ca mărime și așezați feliile de lămâie (puneți deoparte 4 felii).
  • Într-un castron, combinați uleiul rămas, sucul de lămâie, usturoiul, sarea și piperul.
  • Adăugați fasolea verde și amestecați ușor.
  • Cu ajutorul unui clește sau cum vă e mai simplu, scoateți fasolea și puneți-o în tavă, deasupra feliilor de lămâie.
  • Deasupra puneți bucățile de piept de pui, turnați deasupra lor sosul din castron și așezați câte o felie de lămâie (din cele păstrate).
  • Acoperiți cu o folie și dați la cuptorul bine încins. Coaceți 40-45 de minute și încercați carnea cu o furculiță. Dacă este moale și fragedă, îndepărtați folia și mai dați la cuptor câteva minute pentru a căpăta o culoare aurie.

Sfaturi

  • Dacă vă plac, mai puteți adăuga în tavă, pe lângă fasolea verde, și câțiva cartofi tăiați în sferturi.
Tags: