
Știți acele rețete magice? În care nu munciți mai deloc la pregătirea lor, dar gustul final e unul de poveste? Așa și rețeta noastră de pui cu lămâie și fasole verde. O dați la cuptor în 10 minute, iar cât preparatul e în cuptor, aveți timp să vă ocupați de alte treburi. Sau, mai bine, vă relaxați pe canapea și savurați un pahar de vin!

Pui cu lămâie și fasole verde
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
4 bucăți de piept de pui (sau pulpe ori aripioare)
400 g fasole verde (congelată)
2 lamâi
4 caței de usturoi tocat
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță sare
1/2 linguriță de piper negru
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 200 de grade, feliați o lămâie, o stoarceți de zeamă pe cea de-a doua, tăiați mărunt usturoiul.
- Puneți fasolea congelată și bucățile de pui în tavă, adăugați uleiul, zeama de lămâie, usturoiul, sarea și piperul. Amestecați și așezați peste carne câteva felii de lămâie.
- Acoperiți tava cu folie și dați la cuptorul bine încins. Coaceți 35-40 de minute și încercați carnea cu furculița. Dacă este moale și fragedă, îndepărtați folia și mai dați la cuptor câteva minute să se rumenească frumos.
Sfaturi
- Dacă vă plac, mai puteți adăuga în tavă, pe lângă fasolea verde, și câțiva cartofi tăiați în sferturi. Iar dacă mai e necesar, mai turnați un pic de apă, să se formeze și un pic de sos.
Tags: fasole verdepui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete