Și vouă vă place brânza mozzarella așa-i? Noi le preferăm pe amândouă, și pe cea proaspătă (albă), și pe cea maturată (galbenă), care se apropie de cașcaval. Iar pentru că se apropia ora mesei, am pregătit o combinație simplă, dar foarte, foarte gustoasă și ușor de făcut, pui cu mozzarella.
Pui cu mozzarella
Porții
2
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
2 jumătăți de pui
2 bile mari de mozzarella proaspătă
10 roșii cherry
1 cățel de usturoi
4 frunze de busuioc
Oregano uscat
Ulei de măsline
Sare
Cum să faceți
- Crestează fiecare bucată de piept pe orizontală, astfel încât să creezi un pliu (ca un portofel).
- Feliază bilele de mozzarella, potrivit de gros, și roșiile.
- Umple fiecare piept de pui cu felii de brânză, usturoi, roșii cherry și frunze de busuioc.
- La final, presară deasupra sare și oregano uscat, după gust, rumenește piepții de pui, pentru un minut pe fiecare parte, într-o tigaie stropită cu ulei.
- Așază-i apoi într-o tavă potrivită ca mărime, stropește-i cu puțin ulei și pune de jur împrejur roșiile rămase.
- Dă la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute. O salată de frunze verzi și un pahar de bere sau de vin, dacă nu sunt contraindicații, se potrivesc de minune!
Tags: mozzarellapui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete