fbpx

Pui cu mozzarella

pui cu mozzarella

Și vouă vă place brânza mozzarella așa-i? Noi le preferăm pe amândouă, și pe cea proaspătă (albă), și pe cea maturată (galbenă), care se apropie de cașcaval. Iar pentru că se apropia ora mesei, am pregătit o combinație simplă, dar foarte, foarte gustoasă și ușor de făcut, pui cu mozzarella.

pui cu mozzarella

Pui cu mozzarella

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 2 jumătăți de pui

  • 2 bile mari de mozzarella proaspătă

  • 10 roșii cherry

  • 1 cățel de usturoi

  • 4 frunze de busuioc

  • Oregano uscat

  • Ulei de măsline

  • Sare

Cum să faceți

  • Crestează fiecare bucată de piept pe orizontală, astfel încât să creezi un pliu (ca un portofel).
  • Feliază bilele de mozzarella, potrivit de gros, și roșiile.
  • Umple fiecare piept de pui cu felii de brânză, usturoi, roșii cherry și frunze de busuioc.
  • La final, presară deasupra sare și oregano uscat, după gust, rumenește piepții de pui, pentru un minut pe fiecare parte, într-o tigaie stropită cu ulei.
  • Așază-i apoi într-o tavă potrivită ca mărime, stropește-i cu puțin ulei și pune de jur împrejur roșiile rămase.
  • Dă la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute. O salată de frunze verzi și un pahar de bere sau de vin, dacă nu sunt contraindicații, se potrivesc de minune!
Tags: