
Nu ai cum să dai greș cu rețeta de pui cu parmezan! Garantat! Și ușor de pregătit, și fără să murdărești prea multe vase! Seara se anunță mult mai bună, așa-i?

Pui cu parmezan
Porții
3
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
30
minutesTimp marinare
15
minuteTotal time
35
minutesIngrediente
3 jumătăți de piept de pui
1 cățel de usturoi
90 g pesmet
50 g parmezan ras
1 linguriță rasă de oregano uscat
1/2 linguriță rasă de rozmarin uscat
3 linguri de ulei
1 lamâie
Sare
Piper negru măcinat
Cum să faceți
- Amestecă într-un castronel uleiul, zeama de lămâie și usturoiul pisat fin. Toarnă-l peste bucățile de pui și lasă 15 minute.
- Separat, amestecă pesmetul cu parmezanul, mirodeniile, sare și piper după gust.
- Trece pieptul de pui prin amestecul de pesmet și așază totul într-o tavă pe măsură. Toarnă deasupra marinada în care a stat carnea și presară amestecul uscat rămas.
- Ține la cuptor 30 de minute și servește cu garnitură de cartofi sau o salată de frunze verzi.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete