fbpx

Pui cu parmezan

pui cu parmezan

Nu ai cum să dai greș cu rețeta de pui cu parmezan! Garantat! Și ușor de pregătit, și fără să murdărești prea multe vase! Seara se anunță mult mai bună, așa-i?

pui cu parmezan

Pui cu parmezan

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp marinare

15

minute
Total time

35

minutes

Ingrediente

  • 3 jumătăți de piept de pui

  • 1 cățel de usturoi

  • 90 g pesmet

  • 50 g parmezan ras

  • 1 linguriță rasă de oregano uscat

  • 1/2 linguriță rasă de rozmarin uscat

  • 3 linguri de ulei

  • 1 lamâie

  • Sare

  • Piper negru măcinat

Cum să faceți

  • Amestecă într-un castronel uleiul, zeama de lămâie și usturoiul pisat fin. Toarnă-l peste bucățile de pui și lasă 15 minute.
  • Separat, amestecă pesmetul cu parmezanul, mirodeniile, sare și piper după gust.
  • Trece pieptul de pui prin amestecul de pesmet și așază totul într-o tavă pe măsură. Toarnă deasupra marinada în care a stat carnea și presară amestecul uscat rămas.
  • Ține la cuptor 30 de minute și servește cu garnitură de cartofi sau o salată de frunze verzi.
Tags: