
Aciditatea și aroma citricelor se potrivesc de minune cu carnea de pasăre, chiar trebuie să încercați această combinație. Noi vă arătăm cum am făcut rețeta de pui cu portocale și n-a ieșit rău deloc: carnea a fost fragedă, suculentă, iar sosul a fost minunat.

Pui cu portocale
Porții
3
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
3 jumătăți 3 de piept de pui
2 2 portocale mici
1 lingură 1 de zahăr alb
1 linguriță 1 de praf de usturoi
1 linguriță 1 de boia
1 linguriță 1 de sare
1 linguriță 1 de piper
2 cm 2 de rădăcină de ghimbir
Ulei de măsline
Cum să faceți
- Într-un castronel, amestecați bine zahărul cu praful de usturoi, sarea și piperul, ghimbirul ras fin, boiaua preferată (dulce, iute sau afumată), 1-2 linguri de ulei de măsline și zeama de la o portocală și jumătate.
- Așezați bucățile de pui într-o tavă potrivită ca mărime și turnați deasupra amestecul din castronel.
- Feliați jumătatea de portocală rămasă și puneți câte două felii pe fiecare bucată de carne.
- Dați la cuptorul încins în prealabil și coaceți 25-30 de minute, până când carnea s-a pătruns și e moale când o înțepați cu furculița.
- Scoateți din cuptor și puiul cu portocale e numai bun de mâncat. Simplu sau cu o salată de crudități, cum vă place.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete