fbpx

Pui cu portocale

pui cu portocale

Aciditatea și aroma citricelor se potrivesc de minune cu carnea de pasăre, chiar trebuie să încercați această combinație. Noi vă arătăm cum am făcut rețeta de pui cu portocale și n-a ieșit rău deloc: carnea a fost fragedă, suculentă, iar sosul a fost minunat.

pui cu portocale

Pui cu portocale

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

3


porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 3 jumătăți de piept de pui

  • 2 portocale mici

  • 1 lingură de zahăr alb

  • 1 linguriță de praf de usturoi

  • 1 linguriță de boia

  • 1 linguriță de sare

  • 1 linguriță de piper

  • 2 cm de rădăcină de ghimbir


  • Ulei de măsline

Cum să faceți

  • Într-un castronel, amestecați bine zahărul cu praful de usturoi, sarea și piperul, ghimbirul ras fin, boiaua preferată (dulce, iute sau afumată), 1-2 linguri de ulei de măsline și zeama de la o portocală și jumătate.
  • Așezați bucățile de pui într-o tavă potrivită ca mărime și turnați deasupra amestecul din castronel.
  • Feliați jumătatea de portocală rămasă și puneți câte două felii pe fiecare bucată de carne.
  • Dați la cuptorul încins în prealabil și coaceți 25-30 de minute, până când carnea s-a pătruns și e moale când o înțepați cu furculița.
  • Scoateți din cuptor și puiul cu portocale e numai bun de mâncat. Simplu sau cu o salată de crudități, cum vă place.

Rețetă video

Tags: