De multe ori, ne gândim la tot felul de combinații ce ar putea ”însufleți” banala carne de pui. Așa că, de data asta, i-am pus alături un sos dulceag de ceapă, dar și ceva vin alb, pentru a echilibra gusturile. Rezultatul e surprinzător de bun, cum altfel! Dacă v-am stârnit curiozitatea, pregătiți chiar pentru următoarea masă rețeta de pui cu sos de ceapă și vin.
Pui cu sos de ceapă și vin
Porții
3
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
3 jumătăți de piept de pui
3 felii de mozzarella (sau orice altă brânză care se topește)
4 cepe potrivite
200 ml vin alb
50 g unt
2 linguri de ulei
1 linguriță rasă de zahăr (opțional)
Rozmarin
Sare
Piper
Cum să faceți
- Asezonați carnea cu sare și piper și rumeniți-o, pe ambele părți, într-o tigaie/cratiță (ce poate fi băgată apoi la cuptor) în care ați încins uleiul și untul. După 10-14 minute, scoateți carnea într-un castron, acoperiți cu o folie de aluminiu și păstrați la cald.
- În grăsimea rămasă, puneți ceapa tăiată julien. Amestecați, să nu se prindă, și după ce s-a înmuiat, adăugați și zahărul (opțional). Mai țineți pe foc până ceapa capătă o culoare aurie și s-a înmuiat.
- Adăugați vinul, potriviți gustul de sare și piper, adăugați o crenguță de rozmarin, amestecați și așezați deasupra bucățile de piept de pui. Dați la cuptor 20 de minute, la foc potrivit, și, cu 5 minute de a fi gata, așezați câte o felie de brânză peste carne, apoi mai dați la cuptor doar câteva minute, cât să se topească aceasta.
- Noi l-am mâncat cu paste proaspete și o salată de frunze verzi, voi alegeți garnitura care vă place cel mai mult.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete