fbpx

Pui cu sos de ceapă și vin

pui cu sos de ceapă și vin

De multe ori, ne gândim la tot felul de combinații ce ar putea ”însufleți” banala carne de pui. Așa că, de data asta, i-am pus alături un sos dulceag de ceapă, dar și ceva vin alb, pentru a echilibra gusturile. Rezultatul e surprinzător de bun, cum altfel! Dacă v-am stârnit curiozitatea, pregătiți chiar pentru următoarea masă rețeta de pui cu sos de ceapă și vin.

pui cu sos de ceapă și vin

Pui cu sos de ceapă și vin

5.0 from 1 vote
Course: cu carne, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 3 jumătăți de piept de pui

  • 3 felii de mozzarella (sau orice altă brânză care se topește)

  • 4 cepe potrivite

  • 200 ml vin alb

  • 50 g unt

  • 2 linguri de ulei

  • 1 linguriță rasă de zahăr (opțional)

  • Rozmarin

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Asezonați carnea cu sare și piper și rumeniți-o, pe ambele părți, într-o tigaie/cratiță (ce poate fi băgată apoi la cuptor) în care ați încins uleiul și untul. După 10-14 minute, scoateți carnea într-un castron, acoperiți cu o folie de aluminiu și păstrați la cald.
  • În grăsimea rămasă, puneți ceapa tăiată julien. Amestecați, să nu se prindă, și după ce s-a înmuiat, adăugați și zahărul (opțional). Mai țineți pe foc până ceapa capătă o culoare aurie și s-a înmuiat.
  • Adăugați vinul, potriviți gustul de sare și piper, adăugați o crenguță de rozmarin, amestecați și așezați deasupra bucățile de piept de pui. Dați la cuptor 20 de minute, la foc potrivit, și, cu 5 minute de a fi gata, așezați câte o felie de brânză peste carne, apoi mai dați la cuptor doar câteva minute, cât să se topească aceasta.
  • Noi l-am mâncat cu paste proaspete și o salată de frunze verzi, voi alegeți garnitura care vă place cel mai mult.
Tags: