Cum a dat soarele, ne-a și zburat gândul la vacanțele de pe malul mării. Nu știm dacă vom ajunge sau nu prea curând la mare, dar rețeta de pui cu sos de roșii și brânză sau pui saganaki ne-a mai alinat dorul de tavernele grecești.
Pui cu sos de roșii și brânză
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
600 g piept de pui tăiat cuburi
4 linguri de ulei de măsline
1 ceapă mică
1 cutie de roșii tăiate în suc propriu
500 ml suc de roșii (noi am folosit passata, un suc mai gros)
400 g brânză telemea
3 fire de ceapă verde + 2 (pentru presărat la final)
Fulgi de chili (opțional)
Oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți 2 linguri de ulei și căliți cepele până se înmoaie. Puneți apoi conserva și sucul de roșii, oregano, sare și piper. Lăsați să dea câteva clocote.
- Rumeniți bucățile de pui în două linguri de ulei. Puneți sare și piper după gust. După ce au căpătat o culoare aurie, le scoateți într-un castron,
- Adăugați și bucățile de pui în sos și mai țineți pe foc 15 minute.
- Turnați amestecul într-o tavă potrivită ca mărime, presărați fulgi de chili, brânza sfărâmată și dați la cuptor, 15 minute.
- După ce scoateți tava, presărați deasupra ceapă verde tocată mărunt. Iar dacă mai aveți timp și pentru o garnitură, fierbeți niște paste sau cartofi, se potrivesc de minune cu puiul cu sos de roșii și brânză.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete