fbpx

Pui cu sos de roșii și brânză

pui cu sos de roșii și brânză

Cum a dat soarele, ne-a și zburat gândul la vacanțele de pe malul mării. Nu știm dacă vom ajunge sau nu prea curând la mare, dar rețeta de pui cu sos de roșii și brânză sau pui saganaki ne-a mai alinat dorul de tavernele grecești.

pui cu sos de roșii și brânză

Pui cu sos de roșii și brânză

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 600 g piept de pui tăiat cuburi

  • 4 linguri de ulei de măsline

  • 1 ceapă mică

  • 1 cutie de roșii tăiate în suc propriu

  • 500 ml suc de roșii (noi am folosit passata, un suc mai gros)

  • 400 g brânză telemea

  • 3 fire de ceapă verde + 2 (pentru presărat la final)

  • Fulgi de chili (opțional)

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți 2 linguri de ulei și căliți cepele până se înmoaie. Puneți apoi conserva și sucul de roșii, oregano, sare și piper. Lăsați să dea câteva clocote.
  • Rumeniți bucățile de pui în două linguri de ulei. Puneți sare și piper după gust. După ce au căpătat o culoare aurie, le scoateți într-un castron,
  • Adăugați și bucățile de pui în sos și mai țineți pe foc 15 minute.
  • Turnați amestecul într-o tavă potrivită ca mărime, presărați fulgi de chili, brânza sfărâmată și dați la cuptor, 15 minute.
  • După ce scoateți tava, presărați deasupra ceapă verde tocată mărunt. Iar dacă mai aveți timp și pentru o garnitură, fierbeți niște paste sau cartofi, se potrivesc de minune cu puiul cu sos de roșii și brânză.

Rețetă video

Tags: