fbpx

Pui cu sos de roșii și ierburi aromatice

pui cu sos de roșii și ierburi aromatice

Rețeta noastră de pui cu sos de roșii și ierburi aromatice este acea mâncare pe care o puteți pregăti indiferent de anotimp. Doar că vara, gustul și aroma roșiilor de grădină dau cu adevărat savoare cărnii de pui, destul de fadă… dacă ne întrebați pe noi. Vă lăsăm să vedeți rețeta video, să știți cum s-o pregătiți și voi, dar nu înainte de a vă spune că este bună și rece, dar și cu o bucată de mămăligă lângă.

pui cu sos de roșii și ierburi aromatice

Pui cu sos de roșii și ierburi aromatice

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de ciocănele de pui

  • 1 kg de roșii, foarte coapte

  • 1 ceapă

  • 3 caței de usturoi

  • 1 linguriță de zahăr

  • 2 crenguțe de busuioc

  • 1 crenguță de oregano

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 30 g unt

  • Pătrunjel

  • Mărar

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-o tigaie, topiți untul și adăugați uleiul, apoi rumeniți bucățile de pui. Condimentați cu sare și piper. După ce carnea a căpătat o culoare rumenă, o scoateți într-un castron.
  • În grăsimea rămasă, căliți ceapa și usturoiul, apoi puneți roșiile date pe răzătoare, busuiocul și oregano, sare și piper, zahărul – rolul său este de a ”tăia” din aciditatea roșiilor.
  • După 10 minute, adăugați și puiul și mai lăsați să fiarbă, acoperit, până ce sosul mai scade puțin și carnea a devenit fragedă.
  • Verdeața o puneți la final, după ce ați închis focul. Poftă bună!

Rețetă video

Tags: