Rețeta de pui cacciatore sau pui cu sos de roșii și măsline, cum i-am spus noi, își are originea în delicioasa Italie. Așa că dacă sunteți curioși să o încercați, aveți mai jos rețeta. Vă mai spunem doar că i se potrivesc de minune și niște vinuri – Chianti Classico, Pinot Noir și Lambrusco.
Pui cu sos de roșii și măsline
6
porții15
minutes1
hour1
hour15
minutesIngrediente
6 pulpe superioare de pui
2 linguri de ulei de măsline
100 g unt
1 ceapă medie
6 căței de usturoi
1/2 ardei gras roșu
1 morcov mic
300 g ciuperci champignon
100 g măsline fără sâmburi
100 g prosciutto
1/2 linguriță de cimbru uscat
1/2 linguriță de oregano uscat
150 ml vin roșu
800 g roșii tăiate în sos tomat
2 linguri rase de pastă de tomate
200 g roșii proaspete
1/2 linguriță de fulgi de chili
Frunze de busuioc
Sare
Piper
Cum să faceți
- Călește ceapa și usturoiul în uleiul încins. Adaugă după 3-4 minute ardeiul gras, morcovul feliat, ciupercile și ierburile. Sotează 5-6 minute până când legumele încep să se înmoaie.
- Rumenește bucățile de pui, asezonate cu sare și piper în prealabil, în untul topit până capătă o culoare arămie. Adaugă-le peste legume.
- Adaugă vinul și după 5-6 minute pune roșiile tăiate în sos tomat, pasta de tomate, roșiile proaspete tăiate cuburi și fulgii de chili. Asezonează cu sare și piper după gust, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă 30-40 de minute.
- Completează cu măslinele și mai ține pe foc 10 minute. Dă apoi deoparte, adaugă fâșii de prosciutto și dă la cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute.