fbpx

Pui umplut cu legume

Pui umplut cu legume

Poate că sună a ceva laborios, complicat de făcut, dar nu este deloc asa. Puiul umplut cu legume este o rețetă foarte simplu de pregătit (în maximum 15 minute l-ați și dat la cuptor), este foarte gustos. Carnea este fragedă, suculentă și aromată, nu aveți cum să dați greș. Mai puneți alături și o salată de frunze verzi și aveți o mâncare pe cinste. O să ne pomeniți! 

Pui umplut cu legume

Pui umplut cu legume

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

1

hour 

30

minutes
Timp total

1

hour 

45

minutes

Ingrediente

  • 1 pui

  • 2 morcovi

  • 1 păstârnac

  • 4 c ăței de usturoi

  • 6 cartofi

  • 1 fir de praz

  • 1 ardei iute

  • 50 g unt (opțional, puteți să-l înlocuiți cu ulei)

  • Rosii cherry (6-7 bucăți)

  • Măsline (6-7 bucăți)

  • 50 ml vin alb

  • Ulei de măsline

  • Boia dulce

  • Cimbru

  • Oregano

  • Busuioc

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați legumele în felii și bucăți potrivite ca mărime. Adăugați plante aromatice după gust, sare și piper, un strop de ulei de măsline.
  • Umpleți puiul cu legume, atâtea câte încap, și prindeți pielea cu 1-2 scobitori. Dați puiul cu sare, piper, boiaua preferată și îl ungeți cu unt topit sau cu ulei, de care aveți.
  • Puneți puiul într-o tavă ceva mai adâncă și de jur împrejur legumele rămase. Mai stropiți cu puțin ulei, acoperiți tava cu hârtie de copt și apoi cu folie, să se pătrundă carnea și legumele cât mai bine. Dați la cuptor, la 200 de grade, pentru o oră.
  • Îndepărtați foliile (dar le păstrați), turnați deasupra vinul și mai dați la cuptor 30-40 de minute, cât să se rumenească frumos.
  • După ce scoateți friptura din cuptor, o acoperiți din nou cu foliile pentru 10-15 minute, abia apoi feliați carnea.

Rețetă video