Poate că sună a ceva laborios, complicat de făcut, dar nu este deloc asa. Puiul umplut cu legume este o rețetă foarte simplu de pregătit (în maximum 15 minute l-ați și dat la cuptor), este foarte gustos. Carnea este fragedă, suculentă și aromată, nu aveți cum să dați greș. Mai puneți alături și o salată de frunze verzi și aveți o mâncare pe cinste. O să ne pomeniți!
Pui umplut cu legume
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
1
hour30
minutesTimp total
1
hour45
minutesIngrediente
1 pui
2 morcovi
1 păstârnac
4 c ăței de usturoi
6 cartofi
1 fir de praz
1 ardei iute
50 g unt (opțional, puteți să-l înlocuiți cu ulei)
Rosii cherry (6-7 bucăți)
Măsline (6-7 bucăți)
50 ml vin alb
Ulei de măsline
Boia dulce
Cimbru
Oregano
Busuioc
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați legumele în felii și bucăți potrivite ca mărime. Adăugați plante aromatice după gust, sare și piper, un strop de ulei de măsline.
- Umpleți puiul cu legume, atâtea câte încap, și prindeți pielea cu 1-2 scobitori. Dați puiul cu sare, piper, boiaua preferată și îl ungeți cu unt topit sau cu ulei, de care aveți.
- Puneți puiul într-o tavă ceva mai adâncă și de jur împrejur legumele rămase. Mai stropiți cu puțin ulei, acoperiți tava cu hârtie de copt și apoi cu folie, să se pătrundă carnea și legumele cât mai bine. Dați la cuptor, la 200 de grade, pentru o oră.
- Îndepărtați foliile (dar le păstrați), turnați deasupra vinul și mai dați la cuptor 30-40 de minute, cât să se rumenească frumos.
- După ce scoateți friptura din cuptor, o acoperiți din nou cu foliile pentru 10-15 minute, abia apoi feliați carnea.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete