Știți acele rețete pe care musai să le împarți cu familia? Așa e și rețeta noastră de pui umplut cu orez și ciuperci. Urmăriți rețeta video să vedeți cât de ușor am pregătit totul, dar mai ales cât de delicios arată finalul!
Pui umplut cu orez și ciuperci
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
1
hour30
minutesTimp total
1
hour50
minutesIngrediente
1 pui dolofan
- Pentru marinadă
Ulei de măsline
Boia
Cimbru
Sare
Piper
- Pentru umplutură
100 g orez
300 g ciuperci proaspete
2 cepe
3 caței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
Cum să faceți
- Într-un castron, amestecați toate ingredientele pentru marinadă și puneți și puiul. Ungeți-l bine de tot cu sosul aromat.
- Pentru umplutură, căliți ceapa și usturoiul, tocate mărunt, în uleiul bine încins. După 2-3 minute, puneți și ciupercile și apoi orezul. Acoperiți și lăsați pe foc câteva minute, doar cât să se întrepătrundă aromele (se vor găti în cuptor). Puneți sare și piper după gust. Țineți pe foc până scade sosul.
- Apoi, umpleți puiul cu acest amestec foarte gustos. Sigilați pasărea cât mai bine (cu scobitori și, neapărat, legați-i și picioarele, își va păstra ținuta!).
- Așezați-l pe o tavă și dați la cuptor, încălzit în prealabil la 150 de grade, aproximativ 90 de minute. Spre final, dacă crusta puiului s-a rumenit prea tare, reglați cuptorul la o temperatură mai mică.
Rețetă video
sugestie de vin
- Un rose de Provence sau un Gruner Veltliner austriac sunt foarte potrivite.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete