fbpx

Pui umplut cu orez și ciuperci

pui umplut cu orez și ciuperci

Știți acele rețete pe care musai să le împarți cu familia? Așa e și rețeta noastră de pui umplut cu orez și ciuperci. Urmăriți rețeta video să vedeți cât de ușor am pregătit totul, dar mai ales cât de delicios arată finalul! 

pui umplut cu orez și ciuperci

Pui umplut cu orez și ciuperci

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

1

hour 

30

minutes
Timp total

1

hour 

50

minutes

Ingrediente

  • 1 pui dolofan

  • Pentru marinadă
  • Ulei de măsline

  • Boia

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

  • Pentru umplutură
  • 100 g orez

  • 300 g ciuperci proaspete

  • 2 cepe

  • 3 caței de usturoi

  • 3 linguri de ulei de măsline

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecați toate ingredientele pentru marinadă și puneți și puiul. Ungeți-l bine de tot cu sosul aromat.
  • Pentru umplutură, căliți ceapa și usturoiul, tocate mărunt, în uleiul bine încins. După 2-3 minute, puneți și ciupercile și apoi orezul. Acoperiți și lăsați pe foc câteva minute, doar cât să se întrepătrundă aromele (se vor găti în cuptor). Puneți sare și piper după gust. Țineți pe foc până scade sosul.
  • Apoi, ”îndopați” puiul cu acest amestec foarte bun la gust (adică îl umpleți). Sigilați puiul cât mai bine (cu scobitori și, neapărat, legați0i și picioarele, își va păstra ținuta!).
  • Așezați-l pe o tavă și dați la cuptor, încălzit în prealabil la 150 de grade, aproximativ 90 de minute. Spre final, dacă crusta puiului s-a rumenit prea tare, reglați cuptorul la o temperatură mai mică.

Rețetă video

sugestie de vin

  • Un rose de Provence sau un Gruner Veltliner austriac sunt foarte potrivite.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal