fbpx

Ruladă de bezea cu căpșuni

Ruladă de bezea cu căpșuni

Cu toate că nu multă lume are curaj să facă bezele (nu mai spunem de celebrele macarons), foaia de bezea pe care v-o propunem are cea mai simplă rețetă și nici nu are nevoie de timp îndelungat de coacere. Singurul ei secret, pe care vi-l recomandăm să-l puneți în practică, este să o lăsați să se răcească foarte bine înainte de a o umple. 

Ruladă de bezea cu căpșuni

Ruladă de bezea cu căpșuni

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp de răcire

30

minute
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 180 g albuș (de la 5-6 ouă, în funcție de mărime)

  • 225 g zahăr tos, de preferat cât mai fin

  • 300 ml smântână pentru frișcă

  • 120 g mascarpone

  • 30 g zahăr pudră

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 250 g căpșuni

  • Coajă de lămâie și de portocală

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 160 de grade. Ungeți cu puțin ulei o tavă, așezați deasupra foaia de copt și o ungeți și pe ea (într-un strat foarte fin).
  • Bateți albușurile spumă, apoi adăugați un praf de sare și, treptat, zahărul. Spre final, puneți și coaja de citrice. Continuați să bateți spuma până devine lucioasă și se formează ”moațe” pe cârligele mixerului.
  • Întindeți bezeaua pe foaia de copt, nivelați și dați la cuptor pentru 13-15 minute. O lăsați apoi să se răcească pentru 10-15 de minute. Așezați deasupra ei o altă foaie de copt, o tavă/un tocător și întoarceți tava cu bezeaua coaptă. Îndepărtați cu atenție hârtia de deasupra și cu ajutorul celeilalte rulați foaia de bezea, dar nu strâns. Lăsați deoparte să se răcească complet (minimum 30-60 de minute, în funcție de temperatura din cameră).
  • Bateți împreună brânza mascarpone cu smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia.
  • Puneți ¾ din cremă pe foaia de bezea, presărați căpșunile tăiate (din care păstrați 3-4 pentru decor) și rulați.
  • Ornați rulada cu crema păstrată și decorați cu fructe feliate sau întregi, depinde de mărimea lor.

Rețetă video

Sfaturi

  • Înainte de a pune umplutura, foaia de bezea trebuie să fie bine răcită. Dacă se poate, cel mai bine o lăsați peste noapte.
  • Dacă nu aveți multe fructe pentru umplutură, adăugați și câteva lingurițe din gemul preferat, în cazul nostru – de căpșuni.
Tags: