Cu toate că nu multă lume are curaj să facă bezele (nu mai spunem de celebrele macarons), foaia de bezea pe care v-o propunem are cea mai simplă rețetă și nici nu are nevoie de timp îndelungat de coacere. Singurul ei secret, pe care vi-l recomandăm să-l puneți în practică, este să o lăsați să se răcească foarte bine înainte de a o umple.
Ruladă de bezea cu căpșuni
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp de răcire
30
minuteTimp total
30
minutesIngrediente
180 g albuș (de la 5-6 ouă, în funcție de mărime)
225 g zahăr tos, de preferat cât mai fin
300 ml smântână pentru frișcă
120 g mascarpone
30 g zahăr pudră
1 linguriță de esență de vanilie
250 g căpșuni
Coajă de lămâie și de portocală
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 160 de grade. Ungeți cu puțin ulei o tavă, așezați deasupra foaia de copt și o ungeți și pe ea (într-un strat foarte fin).
- Bateți albușurile spumă, apoi adăugați un praf de sare și, treptat, zahărul. Spre final, puneți și coaja de citrice. Continuați să bateți spuma până devine lucioasă și se formează ”moațe” pe cârligele mixerului.
- Întindeți bezeaua pe foaia de copt, nivelați și dați la cuptor pentru 13-15 minute. O lăsați apoi să se răcească pentru 10-15 de minute. Așezați deasupra ei o altă foaie de copt, o tavă/un tocător și întoarceți tava cu bezeaua coaptă. Îndepărtați cu atenție hârtia de deasupra și cu ajutorul celeilalte rulați foaia de bezea, dar nu strâns. Lăsați deoparte să se răcească complet (minimum 30-60 de minute, în funcție de temperatura din cameră).
- Bateți împreună brânza mascarpone cu smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia.
- Puneți ¾ din cremă pe foaia de bezea, presărați căpșunile tăiate (din care păstrați 3-4 pentru decor) și rulați.
- Ornați rulada cu crema păstrată și decorați cu fructe feliate sau întregi, depinde de mărimea lor.
Rețetă video
Sfaturi
- Înainte de a pune umplutura, foaia de bezea trebuie să fie bine răcită. Dacă se poate, cel mai bine o lăsați peste noapte.
- Dacă nu aveți multe fructe pentru umplutură, adăugați și câteva lingurițe din gemul preferat, în cazul nostru – de căpșuni.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete