fbpx

Ruladă de carne cu ciuperci

ruladă de carne cu ciuperci

Alături de un piure cremos și o salată de murături sau de frunze verzi, rulada de carne cu ciuperci va fi una dintre atracțiile mesei. Iar dacă vă rămâne și pentru a doua zi, rulada de carne poate fi așezată pe platoul cu gustări. Sigur v-am făcut poftă, aveți mai jos rețeta video, să știți exact cum s-o pregătiți.

ruladă de carne cu ciuperci

Ruladă de carne cu ciuperci

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

20

minutes

Ingrediente

  • 8 felii de pulpă de porc (ca pentru șnițele)

  • 500 g ciuperci proaspete

  • 200 g mix de brânzeturi rase (sau cașcaval)

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 50 g unt

  • 100 ml vin alb, de preferat sec sau demisec

  • Ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)

  • Pătrunjel verde

  • Cimbru uscat

  • Boia dulce (sau cea pe care o preferați)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Bateți feliile de carne ca pentru șnițele. Le așezați unele lângă altele, astfel încât să formați o foaie de carne. Puneți sare și piper după gust.
  • Tăiați ceapa și usturoiul și le înăbușiți în amestec de unt și puțin ulei.
  • Puneți apoi ciupercile tăiate și le căliți și pe ele la foc mai mare. Noi am preferat să le tăiem în sferturi, să ”simțim” umplutura de ciuperci. Dacă o preferați mai fină, tăiați ciupercile mărunt.
  • Adăugați 50 ml de vin după ce a scăzut apa de la ciuperci și lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul și să scadă sosul.
  • Stingeți focul, adăugați pătrunjelul și amestecul de brânzeturi rase. Amestecați și lăsați umplutura să se răcească.
  • O întindeți apoi pe ”foaia” de carne, rulați și legați cu ață de bucătărie. Sigilați și capetele ruladei de carne cu ajutorul unor scobitori.
  • Puneți rulada de carne pe tava unsă cu puțin ulei, presărați sare, piper, puțină boia, turnați restul de vin și niște apă, puneți și câteva crenguțe de cimbru, dacă-l aveți, acoperiți și dați la cuptorul bine încins, la 220 de grade, 30 de minute.
  • Scoateți, îndepărtați foliile și mai dați 20-25 de minute la cuptor, la 200 de grade. În funcție de cuptorul dvs, verificați carnea după 15 minute, să nu se usuce prea mult.
  • După ce scoateți rulada de carne cu ciuperci din cuptor o puneți pe o farfurie și o acoperiți cu o folie, 15-20 de minute, abia apoi o feliați și o serviți cu sosul din tavă.

Rețetă video

Tags: