Alături de un piure cremos și o salată de murături sau de frunze verzi, rulada de carne cu ciuperci va fi una dintre atracțiile mesei. Iar dacă vă rămâne și pentru a doua zi, rulada de carne poate fi așezată pe platoul cu gustări. Sigur v-am făcut poftă, aveți mai jos rețeta video, să știți exact cum s-o pregătiți.
Ruladă de carne cu ciuperci
Porții
6
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hour20
minutesIngrediente
8 felii de pulpă de porc (ca pentru șnițele)
500 g ciuperci proaspete
200 g mix de brânzeturi rase (sau cașcaval)
1 ceapă
2 caței de usturoi
50 g unt
100 ml vin alb, de preferat sec sau demisec
Ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)
Pătrunjel verde
Cimbru uscat
Boia dulce (sau cea pe care o preferați)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Bateți feliile de carne ca pentru șnițele. Le așezați unele lângă altele, astfel încât să formați o foaie de carne. Puneți sare și piper după gust.
- Tăiați ceapa și usturoiul și le înăbușiți în amestec de unt și puțin ulei.
- Puneți apoi ciupercile tăiate și le căliți și pe ele la foc mai mare. Noi am preferat să le tăiem în sferturi, să ”simțim” umplutura de ciuperci. Dacă o preferați mai fină, tăiați ciupercile mărunt.
- Adăugați 50 ml de vin după ce a scăzut apa de la ciuperci și lăsați să dea câteva clocote, să se evapore alcoolul și să scadă sosul.
- Stingeți focul, adăugați pătrunjelul și amestecul de brânzeturi rase. Amestecați și lăsați umplutura să se răcească.
- O întindeți apoi pe ”foaia” de carne, rulați și legați cu ață de bucătărie. Sigilați și capetele ruladei de carne cu ajutorul unor scobitori.
- Puneți rulada de carne pe tava unsă cu puțin ulei, presărați sare, piper, puțină boia, turnați restul de vin și niște apă, puneți și câteva crenguțe de cimbru, dacă-l aveți, acoperiți și dați la cuptorul bine încins, la 220 de grade, 30 de minute.
- Scoateți, îndepărtați foliile și mai dați 20-25 de minute la cuptor, la 200 de grade. În funcție de cuptorul dvs, verificați carnea după 15 minute, să nu se usuce prea mult.
- După ce scoateți rulada de carne cu ciuperci din cuptor o puneți pe o farfurie și o acoperiți cu o folie, 15-20 de minute, abia apoi o feliați și o serviți cu sosul din tavă.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete