fbpx

Ruladă de carne tocată

ruladă de carne tocată

Rulada de carne tocată este mai mereu prezentă în meniurile de duminică sau de sărbători, când familia se strânge la masă. Este economică, se face și foarte ușor, iar umplutura de mozzarella, bacon și ardei gras o face și mai bogată, gustoasă. Urmăriți pas cu pas cum am făcut-o și sigur nu aveți cum să dați greș!

ruladă de carne tocată

Ruladă de carne tocată

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec

  • 2 ouă + 1 pentru uns

  • 60 g pesmet (sau 3 felii de pâine înmuiată în apă sau lapte, bine scurse apoi)

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • 1 ardei gras roșu

  • 8 felii de bacon

  • 200 g mozzarella rasă

  • Mix de verdețuri (rozmarin, oregano, cimbru, busuioc)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-un castron, amestecați carnea tocată, ouăle, pesmetul, puțină sare și piper și pătrunjelul tocat.
  • Puneți amestecul de carne pe o folie de aluminiu. Apăsați-l cu mâinile pentru a obține un strat potrivit de subțire de carne. Presărați deasupra mozzarella.
  • Tăiați ardeiul în felii potrivit de subțiri și adăugati-l peste mozzarella si apoi puneți un strat de felii de bacon.
  • Rulați carnea cu ajutorul foliei de aluminiu. Puneți rulada într-o tavă de copt, de preferat cu grătar, dacă aveți, să se scurgă grăsimea.
  • Bateți oul rămas și ungeți carnea cu el. Coaceți rulada de carne tocată timp de 40 de minute la 185 grade C.

Rețetă video

Tags: