Rulada de carne tocată este mai mereu prezentă în meniurile de duminică sau de sărbători, când familia se strânge la masă. Este economică, se face și foarte ușor, iar umplutura de mozzarella, bacon și ardei gras o face și mai bogată, gustoasă. Urmăriți pas cu pas cum am făcut-o și sigur nu aveți cum să dați greș!
Ruladă de carne tocată
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
500 g carne tocată amestec
2 ouă + 1 pentru uns
60 g pesmet (sau 3 felii de pâine înmuiată în apă sau lapte, bine scurse apoi)
1 legătură de pătrunjel verde
1 ardei gras roșu
8 felii de bacon
200 g mozzarella rasă
Mix de verdețuri (rozmarin, oregano, cimbru, busuioc)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Într-un castron, amestecați carnea tocată, ouăle, pesmetul, puțină sare și piper și pătrunjelul tocat.
- Puneți amestecul de carne pe o folie de aluminiu. Apăsați-l cu mâinile pentru a obține un strat potrivit de subțire de carne. Presărați deasupra mozzarella.
- Tăiați ardeiul în felii potrivit de subțiri și adăugati-l peste mozzarella si apoi puneți un strat de felii de bacon.
- Rulați carnea cu ajutorul foliei de aluminiu. Puneți rulada într-o tavă de copt, de preferat cu grătar, dacă aveți, să se scurgă grăsimea.
- Bateți oul rămas și ungeți carnea cu el. Coaceți rulada de carne tocată timp de 40 de minute la 185 grade C.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete