fbpx

Ruladă de omletă cu dovlecei

rulada de omletă cu dovlecei

Mai ușor de făcut decât ați putea crede, această ruladă de omletă cu dovlecei, cremă de brânză și șuncă ar putea fi cel mai bun mic-dejun de weekend sau o gustare pentru o masă cu cei dragi sau cu invitați, pentru că arată și frumos, și are și un gust foarte bun.

rulada de omletă cu dovlecei

Ruladă de omletă cu dovlecei

5 from 2 votes
Course: mic-dejun, gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 2 dovlecei subÈ›iri

  • 4 4 ouă + 1 (dacă e nevoie)

  • 1 lingură 1 de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată)

  • 1 legătură 1 de mărar proaspăt

  • 200 g 200 cremă de brânză

  • 200 g 200 È™uncă slabă

  • 2 linguri 2 caÈ™caval ras

  • 1/4 1/4 ardei gras roÈ™u

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • DaÈ›i dovleceii pe răzătoarea mare È™i îi scurgeÈ›i bine.
  • BateÈ›i ouăle cu sare È™i piper după gust, caÈ™cavalul ras, marar tocat fin. AdăugaÈ›i dovleceii raÈ™i, scurÈ›i cât mai bine (fie în pumni, fie într-o cârpă de bucătărie). Dacă amestecul e prea uscat, adăugaÈ›i încă un ou, aÈ™a cum am făcut noi.
  • TurnaÈ›i compoziÈ›ia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • NivelaÈ›i È™i daÈ›i la cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, cu ventilatie, pentru 12-15 minute.
  • RăsturnaÈ›i foaia de omletă pe o hârtie de copt È™i o lăsaÈ›i câteva clipe să se răcorească.
  • O ungeÈ›i cu cremă de brânză, presăraÈ›i ardeiul gras tăiat cubuleÈ›e È™i acoperiÈ›i cu feliile de È™uncă. RulaÈ›i cu atenÈ›ie È™i apoi tăiaÈ›i rulada de omletă cu dovlecei în felii potrivit de groase.

Rețetă video

Tags: