Mai ușor de făcut decât ați putea crede, această ruladă de omletă cu dovlecei, cremă de brânză și șuncă ar putea fi cel mai bun mic-dejun de weekend sau o gustare pentru o masă cu cei dragi sau cu invitați, pentru că arată și frumos, și are și un gust foarte bun.
Ruladă de omletă cu dovlecei
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 dovlecei subțiri
4 ouă + 1 (dacă e nevoie)
1 lingură de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată)
1 legătură de mărar proaspăt
200 g cremă de brânză
200 g șuncă slabă
2 linguri cașcaval ras
1/4 ardei gras roșu
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Dați dovleceii pe răzătoarea mare și îi scurgeți bine.
- Bateți ouăle cu sare și piper după gust, cașcavalul ras, marar tocat fin. Adăugați dovleceii rași, scurți cât mai bine (fie în pumni, fie într-o cârpă de bucătărie). Dacă amestecul e prea uscat, adăugați încă un ou, așa cum am făcut noi.
- Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Nivelați și dați la cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, cu ventilatie, pentru 12-15 minute.
- Răsturnați foaia de omletă pe o hârtie de copt și o lăsați câteva clipe să se răcorească.
- O ungeți cu cremă de brânză, presărați ardeiul gras tăiat cubulețe și acoperiți cu feliile de șuncă. Rulați cu atenție și apoi tăiați rulada de omletă cu dovlecei în felii potrivit de groase.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete