fbpx

Ruladă de omletă cu dovlecei

rulada de omletă cu dovlecei

Mai ușor de făcut decât ați putea crede, această ruladă de omletă cu dovlecei, cremă de brânză și șuncă ar putea fi cel mai bun mic-dejun de weekend sau o gustare pentru o masă cu cei dragi sau cu invitați, pentru că arată și frumos, și are și un gust foarte bun.

rulada de omletă cu dovlecei

Ruladă de omletă cu dovlecei

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejun, gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 dovlecei subțiri

  • 4 ouă + 1 (dacă e nevoie)

  • 1 lingură de parmezan ras (sau orice altă brânză maturată)

  • 1 legătură de mărar proaspăt

  • 200 g cremă de brânză

  • 200 g șuncă slabă

  • 2 linguri cașcaval ras

  • 1/4 ardei gras roșu

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Dați dovleceii pe răzătoarea mare și îi scurgeți bine.
  • Bateți ouăle cu sare și piper după gust, cașcavalul ras, marar tocat fin. Adăugați dovleceii rași, scurți cât mai bine (fie în pumni, fie într-o cârpă de bucătărie). Dacă amestecul e prea uscat, adăugați încă un ou, așa cum am făcut noi.
  • Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Nivelați și dați la cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, cu ventilatie, pentru 12-15 minute.
  • Răsturnați foaia de omletă pe o hârtie de copt și o lăsați câteva clipe să se răcorească.
  • O ungeți cu cremă de brânză, presărați ardeiul gras tăiat cubulețe și acoperiți cu feliile de șuncă. Rulați cu atenție și apoi tăiați rulada de omletă cu dovlecei în felii potrivit de groase.

Rețetă video

Tags: