fbpx

Rulouri cu dovleac

rulouri cu dovleac

Dovleacul este vedeta zilelor de toamnă, este sărac în calorii, nu are grăsimi saturate ori colesterol. Este foarte bogat în fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine. Și poate fi gătit într-o mulțime de feluri, de la salată și până la desert, cum este și această rețetă de rulouri cu dovleac. Partea cea mai laborioasă a fost să radem dovleacul, dar dacă aveți un o răzătoare bună sau un robot, nu vă va lua prea mult timp.

rulouri cu dovleac

Rulouri cu dovleac

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

6

rulouri
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 kg dovleac ras (atât ne-a ieșit dintr-un dovleac care a cântărit 1,6 kg)

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă

  • 150 g zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 1 linguriță de scorțișoară

  • Nucșoară

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui + extra pentru uns

  • Zahăr pudră

Cum să faceți

  • Căliți dovleacul ras în 2 linguri de ulei împreună cu zahărul. În 10 minute, ar trebui să fie gata. Îl scoateți într-un castron și îl lăsați să se răcească*.
  • Adăugați vanilia, scorțișoara și un praf de nucșoară, dacă o aveți.
  • Ungeți cu ulei și suprapuneți câte 3 foi de plăcintă.
  • Puneți deasupra o parte de dovleac, împachetați capetele, să nu curgă umplutura, și rulați. Repetați până terminați umplutura.
  • Puneți rulourile pe tava tapetată cu hârtie, le ungeți cu ulei deasupra și coaceți la 200C, timp de 30-40 minute, până când devin rumene și crocante deasupra.
  • Scoateți din cuptor și pudrați cu zahăr.

Rețetă video

notă

  • *Dacă după călire dovleacul pare că mai are ceva zeamă, îl lăsați la scurs/răcit într-o sită.
Tags: