Nu doar că arată bine aceste rulouri de carne de porc cu legume, dar sunt și foarte gustoase! Până le veți face, va trebui să ne credeți pe cuvânt, dar puneți ingredientele pe lista de cumpărături și încercați-le chiar în weekendul cel mai apropiat. Și ne veți da dreptate!
Rulouri de carne de porc cu legume
Porții
3
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
500 g felii de pulpă de porc
1 morcov
100 g fasole verde (de la borcan)
1 ardei gras roșu
1 păstârnac (subțire, să nu aibă miezul lemnos)
1/2 fir de praz
100 g unt
100 ml vin alb
Ulei de floarea-soarelui
Ulei de măsline
Boia dulce
Sare
Piper
Cum să faceți
- Bateți feliile de carne ca pentru șnițele, dați-le cu sare și piper deasupra. Dacă sunt prea mari, tăiați-le în jumătăți.
- Tăiați morcovul, păstârnacul, ardeiul și prazul în felii subțiri. Încingeți 50 g de unt într-o tigaie și rumeniți, pe rând, legumele.
- Puneți câte o felie de carne pe masa de lucru, așezați deasupra câte 1-2 bastonașe de legume, nu uitați să puneți și fasolea verde, bine scursă. Rulați carnea și prindeți la capete cu două scobitori. Rumeniți-le apoi într-un amestec de ulei de floarea-soarelui și 50 g de unt, până prind o culoare frumoasă.
- Puneți rulourile de carne de porc și legume într-o tavă, așezați de jur împrejur (dacă doriți) câțiva cartofi fierți separat, noi așa am făcut. Stropiți cu vin și ulei de măsline, presărați boia dulce și, dacă mai doriți, sare și piper.
- Dați la cuptor 20-30 de minute, stropind din când în când cu puțin vin, dacă mai este cazul.
Rețetă video
Tags: porc
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete