fbpx

Rulouri de carne de porc cu legume

rulouri de carne de porc cu legume

Nu doar că arată bine aceste rulouri de carne de porc cu legume, dar sunt și foarte gustoase! Până le veți face, va trebui să ne credeți pe cuvânt, dar puneți ingredientele pe lista de cumpărături și încercați-le chiar în weekendul cel mai apropiat. Și ne veți da dreptate!

rulouri de carne de porc cu legume

Rulouri de carne de porc cu legume

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g felii de pulpă de porc

  • 1 morcov

  • 100 g fasole verde (de la borcan)

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 păstârnac (subțire, să nu aibă miezul lemnos)

  • 1/2 fir de praz

  • 100 g unt

  • 100 ml vin alb

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Ulei de măsline

  • Boia dulce

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Bateți feliile de carne ca pentru șnițele, dați-le cu sare și piper deasupra. Dacă sunt prea mari, tăiați-le în jumătăți.
  • Tăiați morcovul, păstârnacul, ardeiul și prazul în felii subțiri. Încingeți 50 g de unt într-o tigaie și rumeniți, pe rând, legumele.
  • Puneți câte o felie de carne pe masa de lucru, așezați deasupra câte 1-2 bastonașe de legume, nu uitați să puneți și fasolea verde, bine scursă. Rulați carnea și prindeți la capete cu două scobitori. Rumeniți-le apoi într-un amestec de ulei de floarea-soarelui și 50 g de unt, până prind o culoare frumoasă.
  • Puneți rulourile de carne de porc și legume într-o tavă, așezați de jur împrejur (dacă doriți) câțiva cartofi fierți separat, noi așa am făcut. Stropiți cu vin și ulei de măsline, presărați boia dulce și, dacă mai doriți, sare și piper.
  • Dați la cuptor 20-30 de minute, stropind din când în când cu puțin vin, dacă mai este cazul.

Rețetă video

Tags: