fbpx

Rulouri de tortilla cu carne

Rulouri de tortilla cu carne

Cu doar o jumătate de kilogram de carne tocată și 20 de minute de timp de pregătire, puteți avea un prânz sau o cină pe placul celor din familie. Rețeta de rulouri de tortilla cu carne este foarte ușor de pregătit, vedeți rețeta video de mai jos pentru a vă convinge.

Rulouri de tortilla cu carne

Rulouri de tortilla cu carne

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

rulouri
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 6 foi tortilla

  • 500 g carne tocată amestec

  • 1 cutie de fasole roșie boabe

  • 400 g mix de brânzeturi rase (sau cașcaval)

  • 1 ceapă

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 60 ml ulei de floarea-soarelui

  • 2 linguri de făină

  • 1 lingură de boia dulce

  • 1/2 linguriță de boia iute (sau fulgi de chili)

  • 400 ml passata (sos gros de roșii)

  • 400 ml apă

  • 1/2 linguriță pudră de chimion

  • 1 cațel de usturoi ras (sau ½ linguriță pudră de usturoi)

  • Sare

Cum să faceți

  • Pentru sos, încingeți uleiul într-un vas, adăugați făina și boiaua. Amestecați să nu se ardă și după ce a început să fiarbă, puneți passata și apa. Adăugați mirodeniile și lăsați să fiarbă 10 minute sau până când sosul capătă consistență.
  • Pentru umplutură, căliți în puțin ulei bine încins ceapa tocată, apoi adăugați carnea și o rumeniți la foc intens. La final, puneți fasolea bine scursă și puțin din sosul pregătit, cât să se omogenizeze compoziția de carne.
  • Puneți 2-3 linguri de carne pe foaia de tortilla, presărați brânză și împachetați, ca pe sarma, sau rulați, ca pe clătită.
  • Așezați rulourile în tava în care ați pus un strat generos de sos. Deasupra turnați sosul rămas, presărați brânza rămasă și dați la cuptor, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.

Rețetă video

Tags: