
Cu doar o jumătate de kilogram de carne tocată și 20 de minute de timp de pregătire, puteți avea un prânz sau o cină pe placul celor din familie. Rețeta de rulouri de tortilla cu carne este foarte ușor de pregătit, vedeți rețeta video de mai jos pentru a vă convinge.

Rulouri de tortilla cu carne
6
rulouri20
minutes20
minutes40
minutesIngrediente
6 6 foi tortilla
500 g 500 carne tocată amestec
1 cutie 1 de fasole roșie boabe
400 g 400 mix de brânzeturi rase (sau cașcaval)
1 1 ceapă
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
- Pentru sos
60 ml 60 ulei de floarea-soarelui
2 linguri 2 de făină
1 lingură 1 de boia dulce
1/2 linguriță 1/2 de boia iute (sau fulgi de chili)
400 ml 400 passata (sos gros de roșii)
400 ml 400 apă
1/2 linguriță 1/2 pudră de chimion
1 1 cațel de usturoi ras (sau ½ linguriță pudră de usturoi)
Sare
Cum să faceți
- Pentru sos, încingeți uleiul într-un vas, adăugați făina și boiaua. Amestecați să nu se ardă și după ce a început să fiarbă, puneți passata și apa. Adăugați mirodeniile și lăsați să fiarbă 10 minute sau până când sosul capătă consistență.
- Pentru umplutură, căliți în puțin ulei bine încins ceapa tocată, apoi adăugați carnea și o rumeniți la foc intens. La final, puneți fasolea bine scursă și puțin din sosul pregătit, cât să se omogenizeze compoziția de carne.
- Puneți 2-3 linguri de carne pe foaia de tortilla, presărați brânză și împachetați, ca pe sarma, sau rulați, ca pe clătită.
- Așezați rulourile în tava în care ați pus un strat generos de sos. Deasupra turnați sosul rămas, presărați brânza rămasă și dați la cuptor, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.