Cu doar o jumătate de kilogram de carne tocată și 20 de minute de timp de pregătire, puteți avea un prânz sau o cină pe placul celor din familie. Rețeta de rulouri de tortilla cu carne este foarte ușor de pregătit, vedeți rețeta video de mai jos pentru a vă convinge.
Rulouri de tortilla cu carne
Porții
6
rulouriTimp preparare
20
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
6 foi tortilla
500 g carne tocată amestec
1 cutie de fasole roșie boabe
400 g mix de brânzeturi rase (sau cașcaval)
1 ceapă
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
- Pentru sos
60 ml ulei de floarea-soarelui
2 linguri de făină
1 lingură de boia dulce
1/2 linguriță de boia iute (sau fulgi de chili)
400 ml passata (sos gros de roșii)
400 ml apă
1/2 linguriță pudră de chimion
1 cațel de usturoi ras (sau ½ linguriță pudră de usturoi)
Sare
Cum să faceți
- Pentru sos, încingeți uleiul într-un vas, adăugați făina și boiaua. Amestecați să nu se ardă și după ce a început să fiarbă, puneți passata și apa. Adăugați mirodeniile și lăsați să fiarbă 10 minute sau până când sosul capătă consistență.
- Pentru umplutură, căliți în puțin ulei bine încins ceapa tocată, apoi adăugați carnea și o rumeniți la foc intens. La final, puneți fasolea bine scursă și puțin din sosul pregătit, cât să se omogenizeze compoziția de carne.
- Puneți 2-3 linguri de carne pe foaia de tortilla, presărați brânză și împachetați, ca pe sarma, sau rulați, ca pe clătită.
- Așezați rulourile în tava în care ați pus un strat generos de sos. Deasupra turnați sosul rămas, presărați brânza rămasă și dați la cuptor, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete