fbpx

Salam de biscuiți cu fistic

salam de biscuiți cu fistic

Nu greșim dacă spunem că salamul de biscuiți este un desert foarte popular. Și ușor de pregătit. Îi putem adăuga nuci rumenite, bucăți de rahat turcesc, fructe uscate (stafide, merișoare) sau din alcool (vișine). Cum am făcut rețeta de salam de biscuiți cu fistic (și ciocolată albă), vedeți în rețeta video de mai jos!

salam de biscuiți cu fistic

Salam de biscuiți cu fistic

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 300 g biscuiÈ›i cu ovăz

  • 200 g zahăr brun

  • 100 g unt

  • 50 g cacao + extra

  • 60 g fistic

  • 120 ml lapte

  • 100 g ciocolată albă (opÈ›ional)

  • 1 linguriță de esență de rom (sau alcool ori vanilie)

Cum să faceți

  • PregătiÈ›i, pe foc, un sirop din lapte, zahăr, cacao È™i unt. La final, puneÈ›i È™i aroma preferată. RupeÈ›i biscuiÈ›ii în bucăți potrivit de mici.
  • TurnaÈ›i ¾ din siropul fierbinte peste biscuiÈ›i, adăugaÈ›i fisticul tăiat. Dacă biscuiÈ›ii absorb repede tot siropul, adăugaÈ›i È™i ce a mai rămas.
  • AmestecaÈ›i uÈ™or È™i, dacă doriÈ›i, puneÈ›i È™i ciocolata albă mărunÈ›ită.
  • PresăraÈ›i cacao pe o folie alimentara/aluminiu, răsturnaÈ›i deasupra compoziÈ›ia de biscuiÈ›i È™i o rulaÈ›i cu ajutorul foliei.
  • DaÈ›i la rece câteva ore, până se întăreÈ™te. ÃŽnainte de a-l tăia, pudraÈ›i salamul de biscuiÈ›i cu cacao.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă grăbiÈ›i, imediat ce este gata, daÈ›i salamul de biscuiÈ›i cu fistic la congelator, măcar 30 de minute, să se întărească pentru a-l putea tăia.
Tags: