fbpx

Salam de biscuiți cu fistic

salam de biscuiți cu fistic

Nu greșim dacă spunem că salamul de biscuiți este un desert foarte popular. Și ușor de pregătit. Îi putem adăuga nuci rumenite, bucăți de rahat turcesc, fructe uscate (stafide, merișoare) sau din alcool (vișine). Cum am făcut rețeta de salam de biscuiți cu fistic (și ciocolată albă), vedeți în rețeta video de mai jos!

salam de biscuiți cu fistic

Salam de biscuiți cu fistic

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 biscuiți cu ovăz

  • 200 g 200 zahăr brun

  • 100 g 100 unt

  • 50 g 50 cacao + extra

  • 60 g 60 fistic

  • 120 ml 120 lapte

  • 100 g 100 ciocolată albă (opțional)

  • 1 1 linguriță de esență de rom (sau alcool ori vanilie)

Cum să faceți

  • Pregătiți, pe foc, un sirop din lapte, zahăr, cacao și unt. La final, puneți și aroma preferată. Rupeți biscuiții în bucăți potrivit de mici.
  • Turnați ¾ din siropul fierbinte peste biscuiți, adăugați fisticul tăiat. Dacă biscuiții absorb repede tot siropul, adăugați și ce a mai rămas.
  • Amestecați ușor și, dacă doriți, puneți și ciocolata albă mărunțită.
  • Presărați cacao pe o folie alimentara/aluminiu, răsturnați deasupra compoziția de biscuiți și o rulați cu ajutorul foliei.
  • Dați la rece câteva ore, până se întărește. Înainte de a-l tăia, pudrați salamul de biscuiți cu cacao.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă grăbiți, imediat ce este gata, dați salamul de biscuiți cu fistic la congelator, măcar 30 de minute, să se întărească pentru a-l putea tăia.
Tags: