Nu greșim dacă spunem că salamul de biscuiți este un desert foarte popular. Și ușor de pregătit. Îi putem adăuga nuci rumenite, bucăți de rahat turcesc, fructe uscate (stafide, merișoare) sau din alcool (vișine). Cum am făcut rețeta de salam de biscuiți cu fistic (și ciocolată albă), vedeți în rețeta video de mai jos!
Salam de biscuiți cu fistic
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
5
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
300 g biscuiți cu ovăz
200 g zahăr brun
100 g unt
50 g cacao + extra
60 g fistic
120 ml lapte
100 g ciocolată albă (opțional)
1 linguriță de esență de rom (sau alcool ori vanilie)
Cum să faceți
- Pregătiți, pe foc, un sirop din lapte, zahăr, cacao și unt. La final, puneți și aroma preferată. Rupeți biscuiții în bucăți potrivit de mici.
- Turnați ¾ din siropul fierbinte peste biscuiți, adăugați fisticul tăiat. Dacă biscuiții absorb repede tot siropul, adăugați și ce a mai rămas.
- Amestecați ușor și, dacă doriți, puneți și ciocolata albă mărunțită.
- Presărați cacao pe o folie alimentara/aluminiu, răsturnați deasupra compoziția de biscuiți și o rulați cu ajutorul foliei.
- Dați la rece câteva ore, până se întărește. Înainte de a-l tăia, pudrați salamul de biscuiți cu cacao.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vă grăbiți, imediat ce este gata, dați salamul de biscuiți cu fistic la congelator, măcar 30 de minute, să se întărească pentru a-l putea tăia.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete