Rețeta de salam de biscuiți este numai bună de pregătit atunci când îți dorești un desert și bun la gust, și fără bătăi de cap pentru pregătirea lui. În plus, în funcție de preferințe, mai poți adăuga în compoziție cubulețe de rahat, stafide sau nuci rumenite în tigaie. Sau vișine din vișinată, dacă prisosesc!
Salam de biscuiți
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
5
minutesTimp de răcire
2
oreTimp total
20
minutesIngrediente
220 g biscuiți simpli (sau cu unt, digestivi, cu vanilie/scorțișoară)
220 g ciocolată (cu lapte/neagră)
160 ml smântână pentru frișcă
50 g unt
1 lingură de esență de vanilie/rom
Cum să faceți
- Rupe biscuiții într-un castron. Separat, într-un alt vas încăpător, pune ciocolata mărunțită.
- Pune pe foc smântâna pentru frișcă și untul și ține până ajunge la temperatura de fierbere, fără să dea în clocot.
- Toarnă amestecul fierbinte peste ciocolată și lasă deoparte, fără să amesteci, două minute. Apoi amestecă ușor, până obții o cremă fină. Adaugă aroma preferată.
- Încorporează biscuiții în crema de ciocolată și amestecă ușor. Toarnă compoziția pe o foaie de copt și modeleaz-o sub formă de salam. Dă la rece măcar 2-3 ore înainte de a-l felia.
Sfaturi
- La fel de bine, poți pune compoziția într-o formă rotundă, cu pereți detașabili. Dacă optezi pentru aceasta, înainte de a-l pune la rece, toarnă deasupra o glazură din ciocolată topită la baie de aburi sau câteva secunde în cuptorul cu microunde.
Tags: biscuiți
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete