fbpx

Salam de biscuiți

salam de biscuiți

Rețeta de salam de biscuiți este numai bună de pregătit atunci când îți dorești un desert și bun la gust, și fără bătăi de cap pentru pregătirea lui. În plus, în funcție de preferințe, mai poți adăuga în compoziție cubulețe de rahat, stafide sau nuci rumenite în tigaie. Sau vișine din vișinată, dacă prisosesc!

salam de biscuiți

Salam de biscuiți

5 din 1 vote
Fel: desert, gustări / aperitive, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp de răcire

2

ore
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 220 g biscuiți simpli (sau cu unt, digestivi, cu vanilie/scorțișoară)

  • 220 g ciocolată (cu lapte/neagră)

  • 160 ml smântână pentru frișcă

  • 50 g unt

  • 1 lingură de esență de vanilie/rom

Cum să faceți

  • Rupe biscuiții într-un castron. Separat, într-un alt vas încăpător, pune ciocolata mărunțită.
  • Pune pe foc smântâna pentru frișcă și untul și ține până ajunge la temperatura de fierbere, fără să dea în clocot.
  • Toarnă amestecul fierbinte peste ciocolată și lasă deoparte, fără să amesteci, două minute. Apoi amestecă ușor, până obții o cremă fină. Adaugă aroma preferată.
  • Încorporează biscuiții în crema de ciocolată și amestecă ușor. Toarnă compoziția pe o foaie de copt și modeleaz-o sub formă de salam. Dă la rece măcar 2-3 ore înainte de a-l felia.

Sfaturi

  • La fel de bine, poți pune compoziția într-o formă rotundă, cu pereți detașabili. Dacă optezi pentru aceasta, înainte de a-l pune la rece, toarnă deasupra o glazură din ciocolată topită la baie de aburi sau câteva secunde în cuptorul cu microunde.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal