fbpx

Salată Caesar cu pui

salată Caesar cu pui

Chiar dacă v-ați gândit, poate, că numele salatei ar putea avea legătură cu împăratul roman, este bine să știți că faimoasa salată poartă numele unui bucătar, Caesar Cardini pe numele său. Într-o zi, acesta nu a primit ingredientele pe care le comandase pentru restaurantul său, așa că a fost nevoit să improvizeze o salată cu ingredientele pe care le avea, dar care s-a bucurat de un neașteptat succes. Tot de succes spunem că este și rețeta noastră de salata Caesar cu pui, așa că dacă v-a plăcut, dați-ne de veste!

salată Caesar cu pui

Salată Caesar cu pui

5 din 1 vote
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

35

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 2 jumătăți de piept de pui

  • 4 felii de pâine

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 2 ouă fierte

  • 1 salată

  • Pentru sos
  • 1 cățel de usturoi

  • 4 linguri de maioneză

  • 1 lingură de iaurt cremos

  • 1 lingură de oțet/zeamă de lămâie

  • Parmezan

Cum să faceți

  • Tăiați pâine în cubulețe, așezați-le pe o tavă și stropiți-le cu două linguri de ulei. Dați la cuptor, la 180 de grade, 8-10 minute sau până crutoanele de pâine capătă o culoare rumenă.
  • Între timp, ungeți carnea de pui cu uleiul rămas, presărați sare și piper și rumeniți-o într-o tigaie non-adezivă, pe ambele fețe, câte 4-5 minute pe fiecare parte. După ce s-a fript, lăsați carnea să se odihnească 3-4 minute și feliați-o.
  • Pentru sos, zdrobiți usturoiul cât mai fin și încoporați-l în amestecul de maioneză și iaurt. Adăugați sare după gust și oțet sau zeamă de lămâie. Omogenizați.
  • Puneți frunzele de salată pe o farfurie întinsă, apoi feliile de piept de pui, crutoane de pâine, sferturi de ouă fierte, felii fine de parmezan (folosiți pentru asta peeler-ul sau instrumentul de curățat legume) și sos din belșug.
Tags: