fbpx

Salată cu ton și legume

salată cu ton și legume

Dacă aveți în frigider măcar o conservă de ton și câteva legume, aveți toate ingredientele pentru o salată ideală pentru prânz sau cină. Cum am făcut noi salata de ton și legume, sau salata toscană cu ton (cum o mai găsiți în bucătăria internațională), vedeți în rețeta filmată de mai jos. Și da, chiar atât de simplu și de rapid a fost totul!

salată cu ton și legume

Salată cu ton și legume

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de fasole boabe roșie

  • 1 cutie de fasole boabe albă

  • 300 g ton în ulei/apă

  • 1 ceapă roșie, tăiată julien

  • 1/2 ardei gras roșu, feliat

  • 150 g roșii cherry

  • 1 castravete, tăiat cuburi

  • 100 g măsline

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 4-8 linguri de ulei de măsline (dacă folosiți ton în ulei, scădeți cantitatea de grăsime din sos)

  • 4 linguri de oțet

  • 1 catel de usturoi, pisat sau ras

  • 1 linguriță de oregano uscat

  • Sare

Cum să faceți

  • Simplu, luați toate ingredientele salatei și le amestecați într-un castron. Simțiți-vă liberi să adăugați mai multe dintre ingredientele care vă plac sau chiar să adăugați altele.
  • Într-un castron puneți uleiul, oțetul, usturoiul și oregano, un praf de sare. Amestecați și turnați sosul peste salată.
  • După ce turnați sosul, amestecați și mai potriviți gustul de sare și piper.

Rețetă video

Tags: