
Dacă vă place peștele, mai ales cel afumat, această salată de cartofi cu pește afumat vă va fi pe plac. E o rețetă simplă, cu ingrediente pe care poate chiar le aveți deja în casă. Acum, noi am folosit macrou, dar puteți să-l înlocuiți cu ce fel de pește vă place.

Salată de cartofi cu pește afumat
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
7 cartofi
1 pește afumat (macrou)
4 linguri de maioneză de casă
2 cutii de iaurt grecesc (mici)
1 ceapă roșie
5 castraveți murați
2 linguri de oțet
Mărar
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați ceapa fideluță, o puneți într-un castron, adăugați un praf de sare (să se înmoaie mai repede) și oțetul (s-o marineze).
- Spălați bine cartofii și îi puneți la fiert, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Din clipa în care clocotește apa, îi lăsați 15-20 de minute să fiarbă. Îi scurgeți de apă și îi lăsați să se răcorească, până îi puteți curăța de coajă, fără să vă frigă la degete. Îi tăiați cuburi potrivit de mari/mici, după cum vă plac.
- Îndepărtați pielea și oasele peștelui. Noi am avut un macrou și a fost foarte gustos.
- Pentru sos, amestecați maioneza cu iaurtul. Puneți sare și piper după gust.
- Puneți cartofii tăiați într-un castron încăpător, adăugați bucățile de pește afumat, castraveții feliați, ceapa murată și sosul. Amestecați cu grijă, căutând să nu zdrobiți ingredientele.
- Presărați ceva verdeață tăiată fin, sare și piper dacă mai trebuie, și asta a fost tot. Poftă bună vă dorim!
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vă place un sos mai acrișor, adăugați ceva zeama de lămâie sau puțin oțet.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
bacon
banane
biscuiți
broccoli
brânză
brânză de vaci
budincă
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ciocolată
ciuperci
conopidă
curcan
cârnați
căpșuni
dovlecei
fasole
foitaj
iaurt
mere
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pesto
pește
pizza
porc
praz
pui
roșii
smântână
spaghete
spanac
stafide
usturoi
vanilie
varză
vinete
vită