fbpx

Salată de fructe

salată de fructe

Așa cum o știm noi astăzi, un amestec simplu de fructe (proaspete sau conservate) cu îndulcitor, datează de pe la mijlocul anilor 1800. Dar știați că există mai multe forme ale salatei de fructe? De exemplu, cu iaurt – un fel de salată Waldorf cu fructe și nuci, sau cu smântână, frișcă și bezele, celebră deja peste Ocean, sau cu lapte condensat și nucă de cocos? Până le vom încerca pe toate, vă arătăm cum să faceți salata noastră de fructe, mai simplă, dar gustoasă!

salată de fructe

Salată de fructe

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

8


porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 200 g capșuni

  • 1/2 pepene galben

  • 200 g cireșe

  • 1 măr

  • 1 portocală

  • 7 caise

  • 2 piersici

  • 2 kiwi

  • Pentru vinegretă
  • 3 linguri de miere

  • 2 linguri de zeamă de lime (lămâie)


  • 1 linguriță coajă de lime

Cum să faceți

  • Puneți ingredientele pentru vinegretă într-un castron încăpător și amestecați ușor.
  • Tăiați cubulețe pepenele, mărul, caisele, piersicile și kiwi, în sferturi sau în jumătăți căpșunile, scoateți sâmburii cireșelor. Feliați portocala.
  • Amestecați fructele cu vinegreta, astfel încât sosul să curprindă toate cubulețele. Și, dacă vă plac, ați mai putea adăuga câteva frunze de mentă tăiată fin.
  • Puneți în cupe potrivite ca mărime și desertul este gata!

Rețetă video

Sfaturi

  • Înainte de a o mânca, puteți bate repede 200 ml de smântână pentru frișcă sau, dacă o aveți deja în frigider, adăugați lângă salata de fructe câte o cupă de înghețată de vanilie.
Tags: