fbpx

Salată Nicoise cu ton

salată Nicoise cu ton

Nu știm dacă rețeta de mai jos este chiar cea originală și asta pentru că este un adevărat război culinar franco-italian în ceea ce privește salata Nicoise, al cărei nume este legat de orașul Nisa. Unii spun că ar trebui să fie cu sardine, ceilalți spun că tonul e ingredientul-vedetă.
Până vom ști cine are sau nu dreptate, am pregătit o salată Nicoise cu ton… pentru că-l aveam în frigider.

salată Nicoise cu ton

Salată Nicoise cu ton

5 din 1 vote
Fel: gustare, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • conservă mare de ton în suc propriu

  • 200 g fasole verde

  • 2 ouă fierte

  • 200 g mix de măsline

  • 6 roșii cherry

  • 1/2 conservă de fasole boabe albă

  • Frunze de salată

  • Pentru sos
  • 4 linguri de ulei de măsline

  • 2 linguri de zeamă de lămâie

  • 1 ceapă roșie mică

  • 1 lingură de muștar Dijon

  • Oregano uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Pentru sos, amestecați într-un borcan uleiul de măsline cu zeama de lămâie, ceapa tăiată foarte mărunt, muștarul, sare, piper și oregano după gust., Închideți ermetic și agitați până la dizolvarea granulelor de sare.
  • Puneți un vas cu apă și sare la fiert. Când dă în clocot adaugați păstăile de fasole și lăsați-le doar 3-4 minute. Apoi le scoateți cu o sită și le puneți sub un jet de apă foarte rece, pentru a opri gătirea lor.
  • Așezați pe fiecare farfurie câteva frunze de salată, roșii cherry tăiate, fasole păstăi, boabe de fasole din conservă, carne de ton, măsline, sferturi de ouă fierte. La final, turnați deasupra sosul pregătit în borcan, bine agitat înainte.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal