fbpx

Sardine cu sos de roșii

Sardine cu sos de roșii

Sardinele sunt  o sursă importantă de vitamine (A, B2, B3, D, E și K), iod, calciu, fosfor, antioxidanți și acizi grași omega-3. Le puteți cumpăra proaspete, dar și la conservă. Carnea lor este extrem de valoroasă pentru sănătate, dar și foarte gustoasă. Cum am făcut rețeta de sardine cu sos de roșii vedeți mai jos.

Sardine cu sos de roșii

Sardine cu sos de roșii

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 4 sardine măricele, curățate

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • 1 ceapă potrivită

  • 2 fire de usturoi (sau 2 căței de usturoi)

  • 400 g roșii tocate în suc propriu

  • 1/2 linguriță de zahăr

  • 1 ardei iute (opțional)

  • Sare

  • Lime sau lămâie

Cum să faceți

  • Tăiați ceapa mărunt. Spălați bucățile de pește și ștergeți-le cu un șervet de hârtie.
  • Încălziți uleiul și căliți ceapa. Adăugați un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
  • Puneți atunci și usturoiul mărunțit și căliți-l împreună cu ceapa câteva secunde.
  • Adăugați roșiile din conservă, ardeiul iute tocat, un praf de sare și zahărul. Aduceți la temperatura de fierbere și gătiți 1-2 minute, cât să se dezvolte aromele.
  • Puneți apoi bucățile de pește și dacă sosul nu le cuprinde bine, mai adăugați apă sau supă de legume. Acoperiți și lăsați să fiarbă 20-25 de minute.
  • Stingeți focul și stropiți sardinele în sos tomat cu puțină zeamă de lime sau de lămâie.
Tags: