
Sardinele sunt o sursă importantă de vitamine (A, B2, B3, D, E și K), iod, calciu, fosfor, antioxidanți și acizi grași omega-3. Le puteți cumpăra proaspete, dar și la conservă. Carnea lor este extrem de valoroasă pentru sănătate, dar și foarte gustoasă. Cum am făcut rețeta de sardine cu sos de roșii vedeți mai jos.

Sardine cu sos de roșii
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
4 sardine 4 măricele, curățate
1 lingură 1 de ulei de floarea-soarelui
1 ceapă 1 potrivită
2 fire 2 de usturoi (sau 2 căței de usturoi)
400 g 400 roșii tocate în suc propriu
1/2 linguriță 1/2 de zahăr
1 1 ardei iute (opțional)
Sare
Lime sau lămâie
Cum să faceți
- Tăiați ceapa mărunt. Spălați bucățile de pește și ștergeți-le cu un șervet de hârtie.
- Încălziți uleiul și căliți ceapa. Adăugați un praf de sare, să se înmoaie mai repede.
- Puneți atunci și usturoiul mărunțit și căliți-l împreună cu ceapa câteva secunde.
- Adăugați roșiile din conservă, ardeiul iute tocat, un praf de sare și zahărul. Aduceți la temperatura de fierbere și gătiți 1-2 minute, cât să se dezvolte aromele.
- Puneți apoi bucățile de pește și dacă sosul nu le cuprinde bine, mai adăugați apă sau supă de legume. Acoperiți și lăsați să fiarbă 20-25 de minute.
- Stingeți focul și stropiți sardinele în sos tomat cu puțină zeamă de lime sau de lămâie.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
conopidă
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete