fbpx

Semifreddo de citrice, busuioc și lămâiță

  • Home
  • desert
  • Semifreddo de citrice, busuioc și lămâiță
semifreddo de citrice, busuioc și lămâiță

Ce poate fi mai grozav decât o porție de înghețată? Vă spunem noi –  una de semifreddo de citrice, busuioc și lămâiță! Adică un fel de mousse înghețat, care conține doar trei ingrediente de bază: gălbenușuri, smântână pentru frișcă și zahăr. Și dacă azi l-am încercat pe cel cu citrice, avem în plan și alte combinații de ingrediente. Dar vă vom da de știre, negreșit!

semifreddo de citrice, busuioc și lămâiță

Semifreddo de citrice, busuioc și lămâiță

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp răcire

5

ore
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 5 galbenușuri

  • 300 ml smântână pentru frișcă (mai grasă)

  • 150 g zahăr tos alb

  • 100 ml apă

  • 2 lime

  • 1 lamâie

  • 5 frunze de busuioc proaspăt

  • 3 frunze de lămâiță proaspătă

Cum să faceți

  • Puneți pe foc apa și zahărul și lăsați să fiarbă câteva minute, 6-9 minute. Știți că siropul este ce trebuie atunci când turnați o picătură într-un pahar cu apă rece și nu se dizolvă, rămâne închegată.
  • Între timp, bateți cu mixerul gălbenușurile. În doar câteva minute, veți avea în castron o compoziție cremoasă și cu destul de mult volum. Dați pe răzătoare citricele și stoarceți zeama.
  • Luați siropul de pe foc și turnați-l în fir subțire în crema de gălbenușuri, mixând încontinuu. Nu vreți să obțineți o omletă, tocmai de aceea e important să nu turnați mult sirop deodată, ci câte puțin. Continuați să mixați până crema dulce de gălbenușuri s-a răcit.
  • Separat, bateți cu mixerul smântâna pentru frișcă și încorporați treptat zeama de la citrice (bine strecurată). Dacă frișca își schimbă textura, scoateți paletele mixerului și continuați să amestecați, cu mișcări de sus în jos, folosind o spatulă de silicon.
  • După ce frișca e gata, adăugați-o în crema bine răcită, folosind aceleași mișcări, de sus în jos. Puneți în compoziția de semifreddo coaja rasă de citrice și frunzele tocate fin. Amestecați și turnați într-o tavă de chec, de mai mici dimensiuni, tapetată cu folie alimentară. Dați apoi la congelator câteva ore.
  • După vreo 5 ore de așteptare, nu am mai rezistat și am scos înghețata din congelator. Am tăiat-o în felii cu un cuțit ușor încălzit înainte în apă și bine șters. Vom repeta cât de curând rețeta, nu ne-am săturat.

Rețetă video

Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal