Ce poate fi mai grozav decât o porție de înghețată? Vă spunem noi – una de semifreddo de citrice, busuioc și lămâiță! Adică un fel de mousse înghețat, care conține doar trei ingrediente de bază: gălbenușuri, smântână pentru frișcă și zahăr. Și dacă azi l-am încercat pe cel cu citrice, avem în plan și alte combinații de ingrediente. Dar vă vom da de știre, negreșit!
Semifreddo de citrice, busuioc și lămâiță
Porții
6
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp răcire
5
oreTimp total
25
minutesIngrediente
5 galbenușuri
300 ml smântână pentru frișcă (mai grasă)
150 g zahăr tos alb
100 ml apă
2 lime
1 lamâie
5 frunze de busuioc proaspăt
3 frunze de lămâiță proaspătă
Cum să faceți
- Puneți pe foc apa și zahărul și lăsați să fiarbă câteva minute, 6-9 minute. Știți că siropul este ce trebuie atunci când turnați o picătură într-un pahar cu apă rece și nu se dizolvă, rămâne închegată.
- Între timp, bateți cu mixerul gălbenușurile. În doar câteva minute, veți avea în castron o compoziție cremoasă și cu destul de mult volum. Dați pe răzătoare citricele și stoarceți zeama.
- Luați siropul de pe foc și turnați-l în fir subțire în crema de gălbenușuri, mixând încontinuu. Nu vreți să obțineți o omletă, tocmai de aceea e important să nu turnați mult sirop deodată, ci câte puțin. Continuați să mixați până crema dulce de gălbenușuri s-a răcit.
- Separat, bateți cu mixerul smântâna pentru frișcă și încorporați treptat zeama de la citrice (bine strecurată). Dacă frișca își schimbă textura, scoateți paletele mixerului și continuați să amestecați, cu mișcări de sus în jos, folosind o spatulă de silicon.
- După ce frișca e gata, adăugați-o în crema bine răcită, folosind aceleași mișcări, de sus în jos. Puneți în compoziția de semifreddo coaja rasă de citrice și frunzele tocate fin. Amestecați și turnați într-o tavă de chec, de mai mici dimensiuni, tapetată cu folie alimentară. Dați apoi la congelator câteva ore.
- După vreo 5 ore de așteptare, nu am mai rezistat și am scos înghețata din congelator. Am tăiat-o în felii cu un cuțit ușor încălzit înainte în apă și bine șters. Vom repeta cât de curând rețeta, nu ne-am săturat.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete