O ispită greu de refuzat, rețeta de șnițel de pui cu sos de lămâie este o idee savuroasă pentru un prânz în familie. Alătură-i o garnitură de legume coapte și o salată de sezon. Poftă bună!
Șnițel de pui cu sos de lămâie
Porții
2
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
5
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
2 jumătăți de piept de pui
1 lamâie
2 ouă
100 g unt
100 g parmezan
100 g făină
10 fire pătrunjel verde
1 cățel de usturoi
50 ml vin alb
50 ml supă clară de legume/pui
Ulei de măsline pentru gătit
Piper negru
Sare
Cum să faceți
- Într-un castron bate ouăle cu sare, piper, parmezanul ras și o treime din pătrunjelul verde tocat mărunt.
- Taie carnea pe jumătate și bate feliile de carne ca pentru șnițel. Trece-le apoi prin făină și prin amestecul de ouă și parmezan.
- Rumenește-le în amestecul de ulei și 50 g de unt. Apoi, în grăsimea rămasă, toarnă vinul, supa și zeama de lămâie, usturoiul ras, untul rămas și puțin pătrunjel. Lasă să fiarbă câteva minute, doar cât să capete consistență sosul.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini