fbpx

Șnițel de pui cu sos de lămâie

șnițel de pui cu sos de lămâie

O ispită greu de refuzat, rețeta de șnițel de pui cu sos de lămâie este o idee savuroasă pentru un prânz în familie. Alătură-i o garnitură de legume coapte și o salată de sezon. Poftă bună!

șnițel de pui cu sos de lămâie

Șnițel de pui cu sos de lămâie

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 2 jumătăți de piept de pui

  • 1 lamâie

  • 2 ouă

  • 100 g unt

  • 100 g parmezan

  • 100 g făină

  • 10 fire pătrunjel verde

  • 1 cățel de usturoi

  • 50 ml vin alb

  • 50 ml supă clară de legume/pui

  • Ulei de măsline pentru gătit

  • Piper negru

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castron bate ouăle cu sare, piper, parmezanul ras și o treime din pătrunjelul verde tocat mărunt.
  • Taie carnea pe jumătate și bate feliile de carne ca pentru șnițel. Trece-le apoi prin făină și prin amestecul de ouă și parmezan.
  • Rumenește-le în amestecul de ulei și 50 g de unt. Apoi, în grăsimea rămasă, toarnă vinul, supa și zeama de lămâie, usturoiul ras, untul rămas și puțin pătrunjel. Lasă să fiarbă câteva minute, doar cât să capete consistență sosul.

Rețetă video

Tags: