
Untul, usturoiul și mierea sunt combinația delicioasă pentru un sos potrivit pentru carnea de pui. Dar și pentru cea de porc. Sau de pește. Pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de savuros este acest sos foarte aromat și gustos.
Rețeta pentru cel mai bun somon cu glazură de miere și usturoi o găsiți mai jos.

Somon cu glazură de miere și usturoi
Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
4 fileuri de somon (crap, doradă)
2 linguri de unt
4 caței de usturoi
4 linguri de miere
2 lingurițe de sos de soia (opțional)
1 lingură de apă
2 lamâi
1/2 linguriță de boia dulce (sau iute ori afumată)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade. Asezonați peștele cu sare, piper și boia și îl lăsați deoparte.
- Topiți untul într-o tigaie de fontă (sau dintr-un material pe care-l puteți da la cuptor) și căliți usturoiul 30-40 de secunde, până își eliberează aromele. Puneți mierea, apa, sosul de soia și lăsați să dea un clocot, apoi completați cu zeama de la o lămâie. După ce sosul fierbe, adăugați bucățile de pește și le gătiți 3-4 minute pe fiecare parte. Mai condimentați cu sare și piper dacă este cazul.
- Tăiați lămâia rămasă în felii potrivit de subțiri și le așezați de jur împrejurul bucățiilor de pește. Dați la cuptor 5-6 minute.
- Garnitura de orez fiert sau de legume coapte și o salată de frunze verzi vor completa delicios acest somon cu glazură de miere și usturoi.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete