Somonul nu e un pește oarecare și suntem convinși că îl mâncați cu plăcere. De această dată l-am gătit foarte simplu și i-am alăturat câteva legume cu care se completează delicios. Pentru un prânz sau o cină de poveste, gătiți rețeta de somon cu sparanghel și cartofi la cuptor.
Somon cu sparanghel și cartofi la cuptor
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
600 g somon (file sau rondele)
1 legătură de sparanghel (tije subțiri)
500 g cartofi
3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de pudră de usturoi
2 linguri de unt topit
2 lingurițe de miere
1 linguriță de muștar Dijon
2 lamâi (sau lime)
8 roșii cherry
2 linguri de măsline feliate
4 căței de usturoi
Rozmarin
Oregano
Pătrunjel verde
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 200 de grade.
- Puneți cartofii tăiați într-o tavă, adăugați 2 linguri de ulei, pudra de usturoi, sare, piper și rozmarin după gust. Dați la cuptor pentru 15 minute.
- Scoateți tava și puneți lângă cartofi peștele, tijele de sparanghel și lămâile feliate, cățeii de usturoi, roșiile cherry tăiate în jumătăți, măslinele. Ungeți deasupra cu un amestec format din unt, miere, muștar, uleiul rămas și puțin oregano, sare și piper proaspăt măcinat.
- Dați din nou la cuptor încă 15-20 de minute, iar când scoateți tava presărați pătrunjel verde tocat foarte fin, dacă vă place. Între timp, sperăm că ați răcit bine o sticlă cu vin alb. Și poftă bună să aveți!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete