fbpx

Somon cu sparanghel și cartofi la cuptor

somon cu sparanghel și sparanghel la cuptor

Somonul nu e un pește oarecare și suntem convinși că îl mâncați cu plăcere. De această dată l-am gătit foarte simplu și i-am alăturat câteva legume cu care se completează delicios. Pentru un prânz sau o cină de poveste, gătiți rețeta de somon cu sparanghel și cartofi la cuptor.

somon cu sparanghel și sparanghel la cuptor

Somon cu sparanghel și cartofi la cuptor

5 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 600 g 600 somon (file sau rondele)

  • 1 legătură 1 de sparanghel (tije subțiri)

  • 500 g 500 cartofi

  • 3 linguri 3 de ulei de măsline

  • 1 linguriță 1 de pudră de usturoi

  • 2 linguri 2 de unt topit

  • 2 lingurițe 2 de miere

  • 1 linguriță 1 de muștar Dijon

  • 2 2 lamâi (sau lime)

  • 8 8 roșii cherry

  • 2 linguri 2 de măsline feliate

  • 4 căței 4 de usturoi

  • Rozmarin

  • Oregano

  • Pătrunjel verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade.
  • Puneți cartofii tăiați într-o tavă, adăugați 2 linguri de ulei, pudra de usturoi, sare, piper și rozmarin după gust. Dați la cuptor pentru 15 minute.
  • Scoateți tava și puneți lângă cartofi peștele, tijele de sparanghel și lămâile feliate, cățeii de usturoi, roșiile cherry tăiate în jumătăți, măslinele. Ungeți deasupra cu un amestec format din unt, miere, muștar, uleiul rămas și puțin oregano, sare și piper proaspăt măcinat.
  • Dați din nou la cuptor încă 15-20 de minute, iar când scoateți tava presărați pătrunjel verde tocat foarte fin, dacă vă place. Între timp, sperăm că ați răcit bine o sticlă cu vin alb. Și poftă bună să aveți!
Tags: