fbpx

Somon în foitaj cu cartofi gratinați cu brânză și sos de mărar

  • Home
  • cu carne
  • Somon în foitaj cu cartofi gratinați cu brânză și sos de mărar
somon în foitaj cu cartofi gratinați cu brânză și sos de mărar

(P) De sărbători, suntem renumiți pentru mesele bogate, cu multe preparate. Dar și munca noastră este pe măsură, când poate nu ar fi rău să petrecem mai mult timp cu familia, decât în bucătărie. Dacă sunteți de acord cu noi, vă propunem o rețetă savuroasă de somon în foitaj cu cartofi gratinați cu brânză din gama Deluxe de la Lidl și sos de mărar. Festivă, foarte gustoasă, ușor și rapid de pregătit, așa cum sunt multe delicatese din gama lor festivă, pe care o găsiți în perioada sărbătorilor în toate magazinele Lidl din țară. Exact cum vă place!

somon în foitaj cu cartofi gratinați cu brânză și sos de mărar

Somon în foitaj cu cartofi gratinați cu brânză și sos de mărar

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

servings
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

55

minutes
Timp total

1

hour 

5

minutes

Ingrediente

  • 1 somon în foitaj Deluxe

  • 1 cutie de cartofi gratinați cu brânză Deluxe

  • Pentru sosul de mărar
  • 200 ml smântână de gătit

  • 1 linguriță de muștar Dijon

  • 1/2 lămâie BIO (zeamă și coajă rasă) Piața Lidl

  • 1 legătură de mărar proaspăt Piața Lidl

  • Sare de Himalaya Deluxe

  • Ulei de măsline extravirgin Deluxe

Cum să faceți

  • Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt așezați somonul în foitaj. Dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 50-55 de minute.
  • Puneți și cartofii gratinați într-o tavă potrivită ca dimensiune. Dați la cuptor, căldură sus-jos, la 220 de grade, pentru 25 de minute sau până se rumenesc frumos.
  • Între timp, pregătiți sosul de mărar. Într-o crăticioară, puneți smântâna, muștarul, zeama și coaja rasă de la o jumătate de lămâie, sare și un strop de ulei de măsline. Lăsați sosul să se înfierbânte și adăugați mărarul tocat fin. Amestecați și dați vasul deoparte.
  • Puneți pe fiecare farfurie câte o felie de somon în foitaj, un cartof gratinat cu brânză și sos de mărar după preferință. Vă urăm poftă bună, nu înainte de a vă sugera să aveți pregătită, la rece și o sticlă de vin rose demisec.

Rețetă video

Tags: