fbpx

Spaghete carbonara

spaghete carbonara

Pe seama acestui preparat circulă multe povești, iar una dintre ele spune că era mâncarea preferată de minerii italieni când mergeau la lucru. Și asta pentru că rețeta de spaghete carbonara are multe calorii, care-i ajutau să treacă mai ușor peste cele 12 ore muncă grea. Acum, nu ne-am încurcat de acest detaliu, al caloriilor, și am pregătit o rețetă foarte apropiată de cea originală.

spaghete carbonara

Spaghete carbonara

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 400 g spaghete

  • 200 g guanciale (sau pancetta sau bacon crud-uscat)

  • 3 gălbenuÈ™uri

  • 100 g brânză Pecorino Romano (brânză maturată)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i spaghetele în apă cu sare È™i respectaÈ›i indicaÈ›iile de pe pachet, astfel încât pastele să rămână aldente. ScurgeÈ›i pastele într-o sită È™i opriÈ›i o cană cu lichidul în care au fiert.
  • TăiaÈ›i guanciale sau pancetta (ori baconul) în cubuleÈ›e È™i rumeniÈ›i-le până devin crocante într-o tigaie, fără niciun fel de grăsime.
  • Cât timp tigaia este încă pe foc, puneÈ›i spaghetele scurse, gălbenuÈ™urile bătute separat, sare È™i piper. AmestecaÈ›i repede È™i adăugaÈ›i È™i puÈ›in din apa de la paste pentru a obÈ›ine un sos cremos.
  • La final puneÈ›i brânza maturată rasă È™i piper proaspăt măcinat. VerdeaÈ›a este opÈ›ională.
Tags: