fbpx

Spaghete carbonara

spaghete carbonara

Pe seama acestui preparat circulă multe povești, iar una dintre ele spune că era mâncarea preferată de minerii italieni când mergeau la lucru. Și asta pentru că rețeta de spaghete carbonara are multe calorii, care-i ajutau să treacă mai ușor peste cele 12 ore muncă grea. Acum, nu ne-am încurcat de acest detaliu, al caloriilor, și am pregătit o rețetă foarte apropiată de cea originală.

spaghete carbonara

Spaghete carbonara

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 400 g spaghete

  • 200 g guanciale (sau pancetta sau bacon crud-uscat)

  • 3 gălbenușuri

  • 100 g brânză Pecorino Romano (brânză maturată)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Fierbeți spaghetele în apă cu sare și respectați indicațiile de pe pachet, astfel încât pastele să rămână aldente. Scurgeți pastele într-o sită și opriți o cană cu lichidul în care au fiert.
  • Tăiați guanciale sau pancetta (ori baconul) în cubulețe și rumeniți-le până devin crocante într-o tigaie, fără niciun fel de grăsime.
  • Cât timp tigaia este încă pe foc, puneți spaghetele scurse, gălbenușurile bătute separat, sare și piper. Amestecați repede și adăugați și puțin din apa de la paste pentru a obține un sos cremos.
  • La final puneți brânza maturată rasă și piper proaspăt măcinat. Verdeața este opțională.
Tags: