Dacă vă plac pastele, dar și carnea fragedă de pui, alăturați-le într-o rețetă foarte gustoasă, spaghete cu pui și roșii uscate, cum am făcut și noi. Găsiți rețeta mai jos!
Spaghete cu pui și roșii uscate
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
400 g spaghete
1 piept de pui
Câteva roșii uscate în ulei
O mână de spanac
1 ardei iute (opțional)
50 g unt
50 g parmezan/brânză maturată
Ulei de măsline
Boia dulce/afumată
Sare
Piper
Cum să faceți
- Taie pieptul de pui în bucăți potrivit de mici și pune-l într-un castron. Presară sare, un praf din boiaua preferată și piper după gust.
- Într-o tigaie, încinge untul și două linguri cu ulei și rumenește carnea pentru câteva minute, fără să o usuci. Când pieptul de pui este aproape gata, adaugă frunzele de spanac și mai lasă pe foc un minut, două.
- Fierbe pastele în apă cu sare. Citește eticheta produsului pentru a vedea exact timpul de fierbere. Scurge-le într-o sită, dar nu înainte de a opri o cană din lichidul în care acestea au fiert.
- Adaugă spaghetele fierte în tigaie, peste amestecul de pui și spanac, pune ardeiul iute (opțional) și roșiile uscate în ulei feliate, sare și piper după gust și o mână bună de parmezan ras. Amestecă și servește spaghetele imediat.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete