fbpx

Ștrudel cu dovleac

ștrudel cu dovleac

Nu știm cum sunteți voi, dar când vine frigul, parcă tot am găsi câte ceva de pus la copt. Să fie cald în bucătărie și să miroasă frumos. Azi a fost rândul unui ștrudel cu dovleac, o nebunie de arome ispititoare! Urmăriți rețeta video, pas cu pas, și făceți-le o surpriză celor dragi chiar în această seară. Iar dacă nu vă place dovleacul, înlocuiți-l cu mere. Doar să le căliți în puțin unt înainte de a le folosi.

ștrudel cu dovleac

Ștrudel cu dovleac

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj

  • 500 g dovleac copt

  • 1 lingură de miere*

  • 1/2 linguriță de scorÈ›iÈ™oară

  • 1/2 linguriță de cardamom

  • 2 ouă

  • 1 lingură de nucă pisată

  • Zahăr

Cum să faceți

  • După ce s-a răcorit, puneÈ›i dovleacul, curățat de coajă, într-un castron. PasaÈ›i-l cu furculiÈ›a, nu aveÈ›i nevoie de mixer sau blender.
  • AdăugaÈ›i mierea, mirodeniile È™i gălbenuÈ™ul. AmestecaÈ›i.
  • ÃŽntindeÈ›i umplutura de dovleac peste foaia de aluat rece, È›inută în acest timp la frigider, lăsând liberă o margine de 1 cm (ca un chenar). PresăraÈ›i deasupra nuca È™i ungeÈ›i marginile aluatului cu apă rece, să se lipească bine. RulaÈ›i aluatul.
  • TăiaÈ›i ruloul în bucăți de 6-7 cm È™i aÈ™ezaÈ›i-le pe tava tapetată cu hârtie. UngeÈ›i deasupra cu ou bătut, presăraÈ›i zahăr È™i daÈ›i la cuptor, la 180 de grade, cu ventilaÈ›ie dacă aveÈ›i cuptor electric, pentru 25-30 de minute.
  • Sunt delicioase atât calde, cât È™i reci, a doua zi, lângă o cafea.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dovleacul pe care l-am folosit, soiul Hokkaido, a avut gustul destul de dulce. Acesta este È™i motivul pentru care în umplutura de È™trudel am folosit doar o lingură de miere. Dacă veÈ›i folosi alt soi de dovleac, gustaÈ›i-l după coacere È™i potriviÈ›i gustul de dulce în funcÈ›ie de preferinÈ›a voastră.
Tags: