fbpx

Ștrudel cu dovleac

ștrudel cu dovleac

Nu știm cum sunteți voi, dar când vine frigul, parcă tot am găsi câte ceva de pus la copt. Să fie cald în bucătărie și să miroasă frumos. Azi a fost rândul unui ștrudel cu dovleac, o nebunie de arome ispititoare! Urmăriți rețeta video, pas cu pas, și făceți-le o surpriză celor dragi chiar în această seară. Iar dacă nu vă place dovleacul, înlocuiți-l cu mere. Doar să le căliți în puțin unt înainte de a le folosi.

ștrudel cu dovleac

Ștrudel cu dovleac

5 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 1 aluat foitaj

  • 500 g 500 dovleac copt

  • 1 lingură 1 de miere*

  • 1/2 linguriță 1/2 de scorțișoară

  • 1/2 linguriță 1/2 de cardamom

  • 2 2 ouă

  • 1 lingură 1 de nucă pisată

  • Zahăr

Cum să faceți

  • După ce s-a răcorit, puneți dovleacul, curățat de coajă, într-un castron. Pasați-l cu furculița, nu aveți nevoie de mixer sau blender.
  • Adăugați mierea, mirodeniile și gălbenușul. Amestecați.
  • Întindeți umplutura de dovleac peste foaia de aluat rece, ținută în acest timp la frigider, lăsând liberă o margine de 1 cm (ca un chenar). Presărați deasupra nuca și ungeți marginile aluatului cu apă rece, să se lipească bine. Rulați aluatul.
  • Tăiați ruloul în bucăți de 6-7 cm și așezați-le pe tava tapetată cu hârtie. Ungeți deasupra cu ou bătut, presărați zahăr și dați la cuptor, la 180 de grade, cu ventilație dacă aveți cuptor electric, pentru 25-30 de minute.
  • Sunt delicioase atât calde, cât și reci, a doua zi, lângă o cafea.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dovleacul pe care l-am folosit, soiul Hokkaido, a avut gustul destul de dulce. Acesta este și motivul pentru care în umplutura de ștrudel am folosit doar o lingură de miere. Dacă veți folosi alt soi de dovleac, gustați-l după coacere și potriviți gustul de dulce în funcție de preferința voastră.
Tags: