fbpx

Stufat de pui

stufat de pui

Când le vezi atât de ispititoare pe tarabele din piață, e greu să nu cumperi măcar o legătură de ceapă verde. Sau una de usturoi verde. Sau, de ce nu recunoaștem, și una, și alta. Și să ne trezim apoi că rămân uitate prin sertarul frigiderului, pentru că s-au strâns prea multe. Dacă v-ați regăsit în povestea noastră, vă lăsăm mai jos rețeta de stufat cu pui și sigur veți găti și o masă gustoasă, și puteți trece din nou ceapa și usturoiul pe lista de cumpărături.

stufat de pui

Stufat de pui

5.0 from 1 vote
Course: cu carne, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 4 legături de ceapă verde

  • 4 legături de usturoi verde

  • 1 pui, mic

  • 100 g unt

  • 50 ml vin alb

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curățați cepele și usturoiul și tăiațile în bucăți potrivite, nu mai mari de 2-2,5 cm. Puneți-le la călit în 50 g unt topit. Condimentați cu sare și piper, după gust, acoperiți tigaia și lăsați la foc mic. Amestecați din când în când.
  • Între timp, porționați puiul. Noi am prins la reduceri un cocoșel sau coquelet proaspăt, așa că nu l-am ratat. Puneți pulpele, aripioarele și pieptul, tăiat în jumătăți, într-un castron, iar scheletul rămas puneți-l la congelator, pentru o supă va fi perfect. Presărați sare și piper peste bucățile de carne și puneți-le la prăjit în untul rămas bine încins.
  • În 15-20 de minute, cepele și usturoiul ar trebui să se fi înmuiat. Luați capacul, turnați vinul și lăsați să dea 1-2 clocote, cât să se evapore alcoolul și să se formeze sosul. Puneți deasupra bucățile de pui rumenite, acoperiți și mai lăsați să fiarbă la foc mic 10 minute.
Tags: