fbpx

Sufleu de iaurt cu sos de afine

sufleu de iaurt cu sos de afine

Sufleul, în sine, este foarte ușor de preparat, dar cu toate acestea este o piatră de încercare pentru mulți dintre noi. Chiar dacă arată năucitor de bine în momentul scoaterii din cuptor, de multe ori sufleurile se lasă, dar fără ca acest lucru să le afecteze gustul. Poate doar la impresie artistică să fim ușor dezamăgiți!
Acestea fiind zise, noi vă arătăm cum am făcut acest sufleu de iaurt cu sos de afine. Gustul este impecabil și este tot ceea ce contează.

sufleu de iaurt cu sos de afine

Sufleu de iaurt cu sos de afine

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 325 g iaurt grecesc (bine scurs de zer)

  • 4 ouă

  • 100 g zahăr

  • 50 g amidon

  • 1 plic de zahăr vanilinat

  • Sare

  • Unt pentru uns forma

  • Zahăr pentru pudrat

  • Pentru sosul de afine
  • 500 g afine (am folosit afine congelate)

  • 3 linguri de zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilinat

Cum să faceți

  • Separați gălbenușurile de albușuri.
  • Frecați gălbenușurile cu zahărul și aroma până obțineți o cremă fină.
  • Bateți albușurile cu un praf de sare.
  • Încorporați amidonul în crema de gălbenușuri apoi, câte o treime din spumă, cu mișcări de sus în jos.
  • Turnați compoziția într-o tavă cu diametrul de 18-20-22* cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie. Bateți forma de câteva ori pe masa de lucru.
  • Coaceți la 180 de grade, 30-40 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată din compoziție. Scoateți sufleul din formă doar după ce s-a răcit, Chiar dacă se va lăsa, să știți că va fi la fel de gustos.
  • Între timp, puneți pe foc fructele cu zahărul și aroma. Fierbeți câteva minute, cât se leagă sosul. Lăsați-l deoparte să se răcească.
  • Pudrați cu zahăr sufleul și îl feliați. În farfurii adăugați deasupra și 2-3 linguri de sos de afine și poftă bună!

Rețetă video

notă

  • Am folosit o tavă cu diametrul de 22 cm, dar am mai copt acest sufleu și într-o tavă cu diametrul de 18 cm și s-a ținut mai mândru (adică nu s-a lăsat mult).
Tags: