
Cea mai ușoară tartă cu căpșuni proaspete și crustă fragedă cu aromă de vanilie. Este un desert cu gust de vară, foarte ușor de pregătit. Cu siguranță o vom pregăti din nou, ne gândim deja la umplutura de zmeură. Sau de afine. Ori să fie de prune? Ce de idei. Spor la treabă și vouă!

Tartă cu căpșuni
Porții
10
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp de răcire
45
minuteTimp total
55
minutesIngrediente
- Pentru aluat
400 g făină tip 000
200 g unt (am folosit cu 80% grăsime)
1 ou
2 plicuri de zahăr vanilinat
1 plic de praf de copt
2-3 linguri de apă foarte rece
70 g zahăr
Sare
- Pentru umplutură
500 g căpșuni
1 lingură cu vârf de amidon
2 linguri de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri de zeamă de lămâie
Cum să faceți
- În vasul blenderului puneți făina, un praf de sare, zahărul, vanilia, praful de copt și untul rece tăiat cubulețe. Pulsați de câteva ori, până obțineți o compoziție nisipoasă. Adăugați oul și două linguri de apă și mai pulsați de câteva ori, să se lege aluatul. Dacă e nevoie, aluatul rămâne nisipos, mai adăugați o lingură de apă. Împărțiți aluatul în două părți egale, le împăturiți în folie alimentară și le dați la rece pentru 45 de minute, să se întărească bine. Dacă vă grăbiți, puneți aluatul la congelator 20-25 de minute.
- Între timp, pregătiți umplutura. Tăiați fructele în cubulețe și le amestecați cu amidonul, zahărul, vanilia și zeama de lămâie.
- După ce aluatul s-a răcit, dați prima bucată pe răzătoarea mare direct în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt. Așezați deasupra fructele pregătite mai sus, cu tot cu zeama pe care o leasă și le distribuiți uniform. Deasupra radeți a doua bucată de aluat și nivelați ușor, acoperind cât mai bine întreaga suprafață a tartei. Ridicați ușor capetele hârtiei de copt, să ”formați” marginile tartei.
- Dați la cuptorul încins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. Cu toate că vă va fi greu, după ce scoateți tarta cu căpșuni din cuptor așteptați să se răcească înainte de a o tăia.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete