fbpx

Tartă cu cireșe și brânză de vaci

  • Home
  • desert
  • Tartă cu cireșe și brânză de vaci
tartă cu cireșe și brânză de vaci

Când avem timp, ne place să facem noi crusta de tartă, dar recunoaștem că e mult mai comod și mai rapid să folosim aluatul fraged cumpărat. Așa că dacă vreți să pregătiți această tartă cu cireșe și brânză de vaci, nu ne supărăm dacă o să-l alegeți pe cel din magazin. Dar e bine să aveți și o rețetă pentru aluat, că nu se știe când veți avea mai mult timp la dispoziție și veți dori să pregătiți un desert grozav celor dragi.

tartă cu cireșe și brânză de vaci

Tartă cu cireșe și brânză de vaci

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

55

minutes
Timp răcire

30

minute
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • Pentru crusta de tartă
  • 180 g făină

  • 55 g zahăr pudră

  • 115 g unt rece, tăiat cubulețe

  • 1 ou mare

  • 1/4 linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 150 g brânză de vaci, bine scursă de zer

  • 200 g cireșe, fără sâmburi

  • 100 g zahăr tos

  • 2 ouă

  • 1 linguriță de extract de vanilie

  • sare

Cum să faceți

  • Pentru crusta de tartă, amestecați într-un bol făina cu sarea și zahărul. Puneți untul, foarte rece, și încorporați-l cu ajutorul pasatorului de cartofi, de exemplu, sau cu degetele, dar fără să frământați. În final, compoziția trebuie să aibă consistența nisipului. Adăugați oul bătut, vanilia și amestecați cu o lingură, nu foarte mult, doar cât aluatul începe să se lege. Dați-i foma unei bile, împachetați-l în folie și dați-l la rece, pentru o oră sau măcar 30 de minute.
  • Întindeți-l apoi într-o foaie pe mărimea tăvii, acoperiți-l cu o folie și puneți deasupra boabe de orez sau fasole ori năut. Coaceți 20 de minute la 190 de grade, îndepărtați folia și boabele și mai dați la cuptor încă 5 minute. Scoateți și lăsați să se răcorească
  • Între timp, separați ouăle și frecați gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul. Înainte să bateți spumă albușurile, puneți deoparte o lingură – veți unge coaja de tartă după ce s-a răcit. Bateți spumă albușurile.
  • Amestecați crema de gălbenușuri cu brânza de vaci și încorporați apoi spuma de albușuri. Dacă coaja de tartă s-a răcit, ungeți-o într-un strat fin cu albușul păstrat. În acest fel, blatul nu se va umezi.
  • Turnați crema de brânză de vaci, puneți deasupra cireșele și dați la copt, la 170 de grade, 30-40 de minute. Lăsați tarta cu cireșe și brânză de vaci să se răcorească înainte de a o tăia.
Tags: