fbpx

Tartă rustică cu mere și cremă de migdale

  • Home
  • desert
  • Tartă rustică cu mere și cremă de migdale
tartă rustică cu mere și cremă de migdale (sau cremă frangipane)

Crema de migdale este cunoscută și sub numele de crema frangipane, mult folosită în patiseria franțuzească. Doar ca o paranteză, crema frangipane este umplutura celebrului desert ”Galette des Rois” (Tortul regilor). Revenind la desertul pe care l-am făcut, vedeți rețeta video mai jos, reunește finețea migdalelor cu aroma merelor de toamnă, iar blatul crocant nu face decât ca fiecare înghițitură să fie una… perfectă. Fără modestie!

tartă rustică cu mere și cremă de migdale (sau cremă frangipane)

Tartă rustică cu mere și cremă de migdale

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 1 aluat de tartă

  • 1,5 kg mere

  • 2 lingurițe de zahăr

  • iaurt/smântână pentru uns

  • Pentru crema de migdale (frangipane)
  • 50 g migdale

  • 10 g făină

  • 50 g zahăr tos

  • 40 g unt

  • 1 ou

  • 1/2 linguriță de esență de vanilie

  • Sare

Cum să faceți

  • Pentru crema de migdale, puneți într-un mixer vertical/blender migdalele, făina și zahărul. Mixați scurt, cât să obțineți un amestec fin. Adăugați și restul ingredientelor și mai amestecați câteva secunde. Puneți crema de migdale (frangipane) într-un vas, la rece.
  • Curățați merele de semințe și cotoare și feliați-le potrivit de subțire.
  • Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l foarte puțin. Turnați deasupra crema de migdale, în zona de mijloc a aluatului. Așezați deasupra feliile de măr și ridicați marginile aluatului. Presărați puțin zahăr deasupra, ungeți marginile aluatului cu iaurt sau smântână și coaceți 40-50 de minute la 180 de grade sau până când merele s-au înmuiat ușor, iar aluatul este rumen.
  • După ce ați scos tava din cuptor, mai așteptați câteva minute înainte de a felia tarta rustică cu mere și cremă de migdale.

Rețetă video

Tags: